Cate le Bon komt niet goed uit de verf Cate le Bon komt niet goed uit de verf

De kracht van herhaling iets te ver doorgevoerd

, Ramon Keyzer | Foto's: Wouter Vellekoop

Cate le Bon komt niet goed uit de verf

De kracht van herhaling iets te ver doorgevoerd

Ramon Keyzer | Foto's: Wouter Vellekoop ,

Het nieuwe podium Black Coffee House is een vrij ondankbare plek om te spelen. Toch liet Mighty Oaks vrijdagavond horen dat je met een goed concert zelfs hier kan imponeren. Zou Cate le Bon dat vandaag op dag twee ook lukken?

HET CONCERT
Cate le Bon, Crossing Border, Black Coffee House, zaterdag 16 november 2013
 
DE MUZIEK
Cate le Bon heeft vandaag drie muzikanten meegenomen. Samen spelen ze wat freaky, psychedelische folkpopliedjes met wat scherpe gitaren en vreemde muzikale wendingen. De liedjes leunen allemaal op een vrij simpel op zich catchy deuntje of gitaarloopje dat alleen wel eindeloos wordt herhaald. De kracht van de herhaling wordt hier iets te ver doorgevoerd. Haar stem is wat monotoon, totdat ze haar kopstem opzet. Het geheel werkt redelijk hypnotiserend en misschien moet je voor deze muziek ook wel in een trance raken. De constant voor het podium langslopende toiletbezoekers zorgen er echter voor dat dit niet lukt.
 
PLUS
Muzikaal zit het prima in elkaar en het monotone stemgeluid past ook wel bij de liedjes. In elk nummer zit wel een erg goed gevonden loopje dat wel verder uitgewerkt zou kunnen worden.
 
MIN
De constant voorbij lopende toiletbezoekers leiden steeds af. Zeker bij een optreden als dit kun je dat er niet bij hebben. Verder voert Cate le Bon met haar mannen de kracht van de herhaling wel erg ver door.
 
HET OORDEEL
Het optreden van Cate Le Bon komt vanavond niet goed uit de verf. Deels kun je dat wijten aan de locatie, maar ook muzikaal voel je dat er meer in zit. Haar zeer specifieke stemgeluid is niet voor iedereen even gemakkelijk te verteren.
 
HET CIJFER
5,5
 
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag