Jam de la Crème onderdeel van Sin and Soul Tour

Samen met La Boutique Fantastique en Knalland

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Rotterdamse muziekcollectief La Boutique Fantastique organiseert dit najaar de Sin and Soul Tour, een serie van acht avondvullende concerten in kerken. Hiermee wordt samengewerkt met Knalland en Jam de la Crème, aangevuld met een koor strijkkwartet Red Limo String Quartet (The Kyteman Orchestra, Janne Schra) en vele andere special guests. Deze special guests worden binnenkort bekend gemaakt.

Het idee voor de Sin and Soul Tour ontstond bij la Boutique Fantastique na een aantal optredens op bijzondere locaties. “We deden optredens op plekken als in een bos, in een vrachtschip, in een stal en in een kerk. Kortom, plekken die muziek een totaal andere beleving meegeven.” Met de Sin and Soul tour wil het collectief nog een stap verder gaan. “Op zoek naar muzikale grenzen worden zowel verschillende soorten muzikanten, als publiek bij elkaar gebracht. Met de kerk als alternatief podium, maar bovenal als muze voor nieuw materiaal, andere invalshoeken op bestaande nummers, aanvullende arrangementen en live improvisatie.”
 
Aan de Sin and Soul Tour werken meer dan dertig muzikanten mee, waaronder Tommy Ebben, Sofie Letitre, Kim Janssen en leden van The Kyteman Orchestra, Kane, Shaking Godspeed en Oh, Brave Wide Eyes. Elke show bestaat uit optredens van La Boutique Fantastique en afwisselend Knalland of Jam de la Crème. De Sin and Soul Tour gaat van start op 8 november in de Janskerk in Utrecht. Daarna volgen Amsterdam, Den Haag, Deventer, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Den Bosch. Kaarten zijn vanaf september verkrijgbaar via de website van de Sin and Soul Tour.