Deelnemers Het talent van Loosduinen bekend

Fake Plastic Trees, Raincheck, Cole Department en Tune

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse bands Fake Plastic Trees, Raincheck, Cole Department en Tune staan in de voorronde van Het talent van Loosduinen. Deze vier bands nemen het zaterdag 31 augustus tegen elkaar op in het Haags Pop Centrum (HPC). De winnaar treedt op tijdens het nieuwe festival Het Geluid van Loosduinen op zaterdag 14 september.

Tijdens Het Geluid van Loosduinen presenteert een uitgebreid programma op twee binnenlocaties en een buitenpodium op het Loosduinse Hoofdplein met optredens van bekende acts als Postmen, Splendid, L’Chaim, Kasba,The Clarks en lokale acts als Small Time Crooks en Vuigtuig. Het initiatief komt van bibliotheek Loosduinen en stadsdeelkantoor Loosduinen, de organisatie ligt in handen van het Haags Pop Centrum. Om ook nieuw talent een plek te geven op het festival werd Het Talent van Loosduinen in het leven geroepen. “Ondanks de vakantieperiode was het aantal inzendingen onverwacht hoog”, aldus de organisatie.
 
Stefan van de Brug, eigenaar van Drumschool Stefan van de Brug, maakte deel uit van de selectiecommissie: “De bands die zich hebben ingeschreven waren erg divers, maar het niveau was heel erg hoog. De vier bands die we hebben geselecteerd zijn ook heel erg verschillend van elkaar. Qua genre, maar ook qua leeftijd. Die variatie is erg leuk, maar het wordt daarom wel extra lastig voor de jury om de winnaar te bepalen!” Uiteindelijk viel de keuze op Fake Plastic Trees, Raincheck, Cole Department en Tune. De winnaar krijgt, naast een optreden op Het Geluid van Loosduinen, tevens een coachingspakket aangeboden.
 
Het Talent van Loosduinen
Zaterdag 31 augustus @ HPC
Met Fake Plastic Trees, Raincheck, Cole Department en Tune
Aanvang: 20.00 uur / gratis entree