Any Record presenteert tweede muzikale avond

Spirituele klanken en poëzie

Tekst en foto’s: Stephan Kaffa ,

Het oude schoolgebouw aan de Stortenbekerstraat vormde vrijdag 23 augustus opnieuw het toneel voor een gevarieerde avond kunst, muziek en literatuur onder de noemer Any Record Presents. Deze derde editie (nummer twee was een filmeditie) werd samengesteld door Bart de Paepe van het Belgische Sloow Tapes label. Naast een expositie van tekeningen van De Paepe bestond het aanbod uit poezie, verhalen en psychedelische muziek.

Na een korte introductie van René van der Voort mag Brecht Ameel het spits afbijten. Normaal gesproken speelt Brecht samen met Bart Reekmans onder de naam Razen, maar zijn muzikale partner is vandaag vanwege andere verplichtingen niet aanwezig. Brecht brengt met maar liefst 3 snaarinstrumenten klassieke en serene klanken ten gehore.

 Als tweede act is er poëzie deze avond. De Amsterdamse schrijver en dichter Hans Plomp vertelt in zowel het Engels als Nederlands over zijn avonturen met onder andere Allen Ginsberg en Remco Campert, over hoe de Amerikanen het woord Hollanditis ge- en misbruikten voor bijna alles wat in hun ogen politiek links was. Maar vooral ook over sex en drugs.

De derde act van de avond, Head of Wantastiquet, is op het laatste moment ingelast. Paul LaBrecque is vooral bekend als lid van de experimenteel psychedelische band Sunburned Hand of the Man. Vanavond neemt hij de luisteraars door middel van alleen gitaar en effecten mee tot een bijna meditatieve staat.

 Ook de laatste act, Louise Landes Levi, draagt eerst nog wat poëzie voor. Hierna sluit zij de avond af met haar sarangi, een door het Rijksmuseum Volkenkunde gedoneerd snaarinstrument. Bijgestaan door Paul LaBrecque brengt ook zij spirituele en meditatieve klanken. Na een klein half uur is iedereen weer terug op aarde en wordt het voor de aanwezigen uitkijken naar de volgende Any Record Presents.