Oude en nieuwe generaties op Dalton Bandfest Oude en nieuwe generaties op Dalton Bandfest

Dalton-bands met oud-leerlingen op het podium

, Redactie 3voor12 Den Haag,

Oude en nieuwe generaties op Dalton Bandfest

Dalton-bands met oud-leerlingen op het podium

Redactie 3voor12 Den Haag, ,

In de Haagse middelbare school Dalton wordt aanstaande vrijdag 19 april een nieuwe editie van het Dalton Bandfest gehouden. Met bandleden in acts als DI-RECT, Doll House Drama, Lianan Shee, Enfeeble, Pop Up Animal Kids, Neighbour Neighbour en Dissension heeft Dalton al heel wat muzikaal talent voortgebracht. Dit jaar slaan de oude en nieuwe generaties de handen ineen en staan de huidige Dalton-bands met oud-leerlingen op het podium.

In totaal staan er negen bands op het programma; The Hague Idiots, Mullet, Replayced, Triple Corpse Hammerblow, Junkie and the Halo, Flabbergasted, The Rebels, Solid ‘n Raw en Imprep. Vier van die bands gaan de samenwerking aan met oud-leerlingen. The Hague Idiots speelt samen met Bram Wesdorp (Neighbour Neighbour), Mullet gaat in zee met Katja Remmerswaal (Kat Ya), Replayced haalt André van Turnhout (RockDivas) binnen en Triple Corpse Hammerblow ontvangt Paul Scheffers (Enfeeble).
 
Domenico (Mullet), één van de oorspronkelijke initiatiefnemers, vertelt: “Om te beginnen, wilden we gewoon de promotie groots aanpakken. De hele stad vol posters plakken, pers en radio benaderen, zorgen dat de spotlight voor die avond op onze school gericht wordt. Maar toen we de koppen bijeenstaken, kwam iemand met het idee: waarom vragen we niet oud-Daltonezen om mee te doen?” En zo geschiedde. “In een paar dagen tijd zijn via-via telefoonnummers gevonden en mailtjes gestuurd.” De avond wordt ondersteund door Musicon, waar de gelegenheidsformaties ook repeteren.
 
Dalton Bandfest 2013
Dalton (Aronskelkweg 1, Den Haag)
Vrijdag 19 april vanaf 20.00 uur
Entree: 5 euro (4 euro voorverkoop)
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag