Ook dit jaar de Haagse Honderd op Den Haag FM Ook dit jaar de Haagse Honderd op Den Haag FM

Tweede editie Haagse hitlijst op Hemelvaartsdag

, Redactie 3voor12 Den Haag

Ook dit jaar de Haagse Honderd op Den Haag FM

Tweede editie Haagse hitlijst op Hemelvaartsdag

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, wordt voor de tweede keer De Haagse Honderd
uitgezonden op Den Haag FM. De lijst, met de honderd beste platen van Haagse bodem, wordt samengesteld door luisteraars van het Haagse radiostation. Tot en met 6 mei kan iedereen zijn of haar eigen top 5 insturen. De lijst wordt gepresenteerd door Hildo Göbel en Jeroen Zwaan in een twaalf uur durende marathonuitzending.

Vorig jaar werd, niet geheel verrassend, ‘Radar love’ van Golden Earring verkozen tot beste Haagse nummer allertijden. Op de voet gevolgd door ‘Venus’ van Shocking Blue. Met zes noteringen waren Golden Earring, Anouk en DI-RECT de meest genoteerde artiesten in de Haagse Honderd. Shocking Blue en Wouter Hamel (beide vijf noteringen) en Kane, Gruppo Sportivo en Sandy Coast (allen vier noteringen) waren ook populair in de lijst. Opvallend was dat de Haagse band Atombox met maar liefst twee nummers, ‘Going under’ en ‘Karma’, in de top 10 stond. Andere acts in de lijst waren onder andere Bombay Show Pig, I-F, NiCad, Pitch Blond, Bagga Bownz, Hallo Venray, Ed Struijlaart, Cooper, Klopje Popje, Suburbs, The Levi’s en Doll House Drama.
 
Stationmanager Gerard van den IJssel: “Den Haag FM besteedt veel aandacht aan lokale popmuziek met programma’s als Stork On Air, PaRadio en het dagelijkse Haags Kwartiertje in de show van Justin Verkijk. Een jaarlijks overzicht van de meest populaire Haagse songs ooit, past dus perfect bij ons. Daarnaast is de marathonuitzending van twaalf uur non-stop radio op zich ook al heel bijzonder. Een mooie jaarlijkse traditie dus.”
 
De lijst mede bepalen? Stuur je favoriete top 5, met naam en telefoonnummer, naar haagsehonderd@denhaagfm.nl. Stemmen kan tot en met 6 mei. De lijst wordt op donderdag 9 mei van 7.00 tot 19.00 uur uitgezonden op 92.0 Den Haag FM.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag