Bombilate en UnseeN PerceptioN winnen finale Parkpop

Zondag 30 juni in het Zuiderpark

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dat UnseeN PerceptioN er vrijdagavond in Bazart met de publieksprijs vandoor zou gaan, leek slechts een formaliteit te zijn. De Haagse metalband wist zijn achterban massaal op te trommelen voor de finale van de voorrondes voor Parkpop. Wie er met de juryprijs vandoor zou gaan was een stuk spannender, maar uiteindelijk verkoos men Bombilate boven DropmiX, Crystal Water en Passages.

De afgelopen weekenden werd er hard gestreden in de voorrondes voor Parkpop. In Musicon en HPC Café streden zestien Haagse acts om de vijf finaleplekken en uiteindelijk die twee felbegeerde plekken op het Haags Podium op Parkpop. De jury, tijdens de finale bestaande uit Jon Tarifa (winnaar Road to Parkpop 2012), René Steijger (Westerpop) en Kitty Simons (Bagga Bownz, Ready 2 Play), had geen makkelijke taak, voornamelijk door de diversiteit aan muziekstijlen. Na lang beraad valt de keuze unaniem op de soul/funkformatie Bombilate.
 
Behalve Bomilate en UnseeN PerceptioN staan onder andere ook Robin Brock, Supra Naturals, Monomyth en Urban Heroes op het Haags Podium. Parkpop vindt plaats op zondag 30 juni in het Zuiderpark.