Anouk met Symphonica in Rosso in Gelredome Anouk met Symphonica in Rosso in Gelredome

Voorverkoop zaterdag 13 april van start

, Redactie 3voor12 Den Haag

Anouk met Symphonica in Rosso in Gelredome

Voorverkoop zaterdag 13 april van start

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse zangeres Anouk gaat Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross, Sting, Nick & Simon en Doe Maar opvolgen als de nieuwe hoofdact van Symphonica in Rosso in de Arnhemse Gelredome. Dat meldt organisator Mojo Concerts vandaag, op de 38e verjaardag van de zangeres. De kaartverkoop voor het concert op 16 oktober gaat zaterdag van start.

Volgens Anouk kwam de vraag of zij dit jaar de hoofdact van Symphonica in Rosso wilde zijn, precies op het juiste moment. "Ik was klaar met de opnames van mijn nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’ en om die nummers live echt eer aan te doen, zou ik ze het liefst met een orkest willen uitvoeren." Voor het nieuwe album werkt Anouk opnieuw samen met Martin Gjerstad en Torre Johansson, waarmee ze ook ‘For Bitter Or Worse’ en ‘To Get Her Together’ maakte. Het achtste studioalbum van Anouk komt op 17 mei uit. Met de eerste single van de plaat, ‘Birds’, vertegenwoordigt de zangeres ons land tijdens het Eurovisie Songfestival in Malmö.
 
Anouk is tijdens het Eurovisie Songfestival aan de beurt op 14 mei in de eerste halve finale. Ze neemt het namens Nederland op tegen onder meer Denemarken, België, Rusland, Ierland en Oekraïne. De tweede halve finale is op 16 mei met onder meer Israël, Griekenland, Finland, Noorwegen, Roemenië en Zwitserland. De finale volgt op 18 mei.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag