2MANYDJS pompt je oor vol met onnavolgbare remix 2MANYDJS pompt je oor vol met onnavolgbare remix

Zesde editie van Burst, met broertjes Dewaele

, Jorgen van de Burgt

2MANYDJS pompt je oor vol met onnavolgbare remix

Zesde editie van Burst, met broertjes Dewaele

Jorgen van de Burgt ,

In het Paard van Troje was het donderdag 18 april tijd voor de zesde editie van Burst. Met deze clubavond kan het Haagse publiek internationale topacts uit de elektronische scene bewonderen in haar eigen stad. Zo stonden eerder al Modeselektor, Apparat en DJ Hell op het programma. Vanavond was het de beurt aan 2MANYDJS, dat met een indrukwekkende set de aanwezigen in beweging kreeg.

Het begon als een remedie tegen de vaak slechte muziek die dj’s draaiden na een Soulwax concert, maar inmiddels is 2MANYDJS uitgegroeid tot een fenomeen. De broers David en Stephen Dewaele, die samen 2MANYDJS opmaken, hebben met hun muzikale achtergrond op de een of andere manier een weg gevonden naar de draaitafels. Door hun stijl, waarin ze platen die niet bij elkaar zouden moeten passen met elkaar mixen, is een doorsnee avond bij deze heren een genot voor het oor. Bovendien kun je ook nog eens heerlijk uit je dak gaan. 
 
Deze zesde editie van Burst is bij hoge uitzondering een keer op de donderdagavond, wat eigenlijk geen ideale clubavond is. “Zodat iedereen zijn trein nog kan halen”, speelt 2MANYDJS wat vroeger dan normaal. Dat is tenminste de bedoeling, maar bij binnenkomst horen we dat de vlucht uit Londen wat vertraagd is. We zullen nog een half uur moeten wachten. Dat krijg je met zulke wereldsterren.
 
Warmgedraaid door de huis-dj’s van Burst, is het om 22.30 uur tijd voor de Radio Soulwax experience. Wie de laatste jaren een show heeft gezien van 2MANYDJS kan zich waarschijnlijk wel de knappe mix van beeld en geluid voor de geest halen. Hierbij wordt niet alleen de muziek maar tegelijkertijd ook de betreffende albumhoes geremixt. Vanavond is de projectie achter het podium een stuk soberder, dus we kunnen ons focussen op onze dansmoves en de perfecte mixen.
 
Bij welke andere dj’s ga je van Goose naar Donna Summer, en van Paul Chambers naar Roxy Music? We worden van de ene kant naar de andere kant van het muzikale spectrum gesmeten, en het blijft toch mega-dansbaar. En gedanst wordt er. De set bestaat aanvankelijk uit meer techno-georiënteerde platen, maar langzaam maar zeker groeien we naar een climax toe met meer gitaren en oude klassiekers. Het moet eerlijk gezegd worden, we hebben de heren nog wel eens beter gezien en gehoord, maar toch is het niveau ver bovengemiddeld.
 
Om een uur of half een is het voorbij met de pret. Hierna nemen Yuri Boehmer en Kevin Bradley het roer over en gaat het tot de late uurtjes door. Misschien toch vanwege het NS-nachtnet, maar tegen het einde van de set van 2MANYDJS is het al best rustig geworden. Iedereen heeft zijn broodnodige portie beweging weer gehad.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag