3voor12 Den Haag Selecteert: Project Bongo 3voor12 Den Haag Selecteert: Project Bongo

Derde seizoen van start

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Selecteert: Project Bongo

Derde seizoen van start

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand één act uit de Haagse regio waar het volste vertrouwen in is. Deze act een maand lang in de spotlight gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt en Den Haag FM. Voor de achttiende ronde van 3voor12 Den Haag Selecteert, de eerste van het nieuwe seizoen, is de keuze gevallen op Project Bongo.

Eind 2011 werd begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, VolleToeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM) en wordt er bovendien een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.
 
De deels Haagse formatie Project Bongo ontstaat op de Herman Brood Academie in Utrecht. De band, bestaande uit Arthur Stoker, Jonathan Maridjan, Jorik Ottes, Cornel Sier en Thom Heusinkveld, heeft een voorliefde voor indiepop met ijzersterke hooks. Denk hierbij aan acts als MGMT en Two Door Cinema Club. Project Bongo won de Kei van Amersfoort, was te horen op 3FM en stond eerder al op Club 3voor12 Den Haag. Met het nummer ‘Noelle’ wist de band de 30e plaats in de Haagse Honderd te behalen.
 
De data:
Wo 25 september: Project Bongo live in de SuperMarkt tijdens De Versafdeling
Vr 27 september: Project Bongo bij Stork On Air op Den Haag FM
Za 5 oktober: Project Bongo op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag