3voor12 Den Haag Selecteert: Jara

De selectie van december 2013

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand één act uit de Haagse regio waar het volste vertrouwen in is. Deze act een maand lang in de spotlight gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt en Den Haag FM. Voor de eenentwintigste ronde van 3voor12 Den Haag Selecteert, de vierde van het nieuwe seizoen, is de keuze gevallen op singer-songwriter Jara.

Eind 2011 werd begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, VolleToeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. Het derde seizoen ging van start met Project Bongo, gevolgd door Valerie Branoux en DropmiX. De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM) en wordt er bovendien een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.

De Haagse singer-songwriter Jara Holdert, met haar band door het muzikale leven gaand als Jara, presenteerde eind vorige maand haar EP ‘Sky Collector’ waarbij ze tijdens de presentatie in HOOP veel indruk wist te maken. Eerder deed ze dat ook al tijdens de Haagse Pop Week, Lucy’s Wijsje en Club 3voor12 Den Haag. Met haar prachtige verhalende folkpopliedjes met jazzinvloeden is ze nu ook onze nieuwe 3voor12 Den Haag Selecteert act.

De data
Wo 18 december:  Jara live in de SuperMarkt tijdens De Versafdeling
Vr 20 december: Jara bij Stork On Air op Den Haag FM
Za 28 december: Jara op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.