10 jaar 3voor12 Den Haag met Vinny 10 jaar 3voor12 Den Haag met Vinny

“Parkpop 2011 heeft deuren voor mij geopend”

, Willemijn de Koning

10 jaar 3voor12 Den Haag met Vinny

“Parkpop 2011 heeft deuren voor mij geopend”

Willemijn de Koning ,

In oktober viert 3voor12 Den Haag, de allereerste lokale aftakking van VPRO’s multimediaal muziekplatform 3voor12, haar 10-jarig bestaan. Dit heuglijke feit wordt onder andere gevierd met een grootse jubileumavond op vrijdag 18 oktober in de PIP met zo’n dertig optredende acts die een prominente rol in de geschiedenis van 3voor12 Den Haag hebben gespeeld. In de aanloop naar het jubileumfeest blikken we met al deze acts terug op de afgelopen tien jaar, maar kijken uiteraard ook vooruit. Vandaag doen we dat met rapper Vinny.

Deze 21-jarige Hagenees Vinny heeft al bekendheid verworven in de Haagse hiphopscene door in het voorprogramma van The Opposites te staan en de nummers 'Wat ik moet doen' en 'Gaan', als hij meedoet met de Road To Parkpop in 2011. Hij wint en mag daarom dit jaar het hoofdpodium van Parkpop bestijgen. Daar krijgt hij, ondanks dat hij nog wel met cd optreedt, het publiek goed mee met zijn maatschappelijke teksten. Het optreden op Parkpop is uiteraard een hoogtepunt voor Vinny. "Die show heeft veel deuren voor mij geopend en ik heb er veel boekingen en leuke herinneringen overgehouden."

Hierna gaat het snel. Hij maakt zijn eerste video, wordt genomineerd voor een Haagse Popprijs in de categorie Aanstormend Talent, staat op het Bevrijdingsfestival Den Haag en verzorgt het voorprogramma van Kleine Viezerik. Maar niet alles gaat goed; hij heeft in dit jaar ook veel fouten gemaakt, zo zegt hij in de Eindejaarssessie met 3voor12 Den Haag. Daar heeft hij gelukkig van geleerd en nu zit hij vol nieuwe plannen. Zo wil hij in 2012 zijn eerste album 'Afrikaan Zonder Baan' uitbrengen en meedoen aan de Grote Prijs van Nederland.
 
In 2012 zet Vinny samen met Stichting Aight een hiphopevent neer in de Supermarkt: Agga Staat Op, waarbij het beste van de Haagse hiphopscene voorbij komt. Hier heeft hij veel van geleerd. “Ik leerde voor het eerst een evenement organiseren en zag wat daar allemaal bij komt kijken. Ook heb ik geleerd dat je dingen soms gewoon moet doen omdat het kan en niet om er zelf iets aan over te houden." In mei 2013 organiseert hij een tweede editie van Agga Staat Op, wat een nog groter succes wordt dan het voorgaande jaar.
In 2011 staat hij ook in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland, waar hij zich bewijst als een rapper van formaat. Hij mag door naar de halve finale, maar wordt daar helaas verslagen door sterke concurrentie. Wel treedt Vinny nog regelmatig op in Den Haag, bijvoorbeeld op het I Love Hiphop Festival en de Haagse Pop Week. De lang geplande EP 'Afrikaan Zonder Baan' werd “door bepaalde gebeurtenissen” niet meer uitgebracht. 
 
We vragen de acts ook naar hun verhouding met 3voor12 Den Haag. In het geval van Vinny is het dikke mik. "3voor12 Den Haag geeft altijd een ongezouten mening en daar houd ik wel van. Het is ook een van de weinige sites die ik regelmatig check om te kijken wat er speelt in Den Haag op muziekgebied." Uiteraard kijken we niet alleen niet het verleden, maar ook naar de toekomst. Vinny heeft grootste plannen, maar niet alleen in de muziek. "Over 10 jaar heb ik mijn eigen bedrijf binnen de communicatie/evenementen branche. Ook ben ik dan nog steeds muzikant en begeleid ik andere beginnende muzikanten tijdens hun carrière."
 
10 jaar 3voor12 Den Haag
Vrijdag 18 oktober 2013 @ PIP
Met: Atlantic Attraction, Charly & Gallus, Cooper, Cult of the Secret Samurai, Dagga Dagga, Dyzack, Ed Struijlaart, F, FilosofischeStilte, Jana, Jimmy G, Kern Koppen, Kinderen van Den Haag, Knotwilg, Loyu, Mama Franko, Neighbour Neighbour, NiCad, Organisms, Pop Up Animal Kids, Rät N FrikK, Supra Naturals, Tech Chic Design, Templo Diez, Vanderbuyst, Vinny en Woot
Tijd: 20.00 - 04.00 uur
Entree: 5 euro (excl. 1,50 servicekosten) / 8 euro aan de deur

Tickets zijn hier te koop!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag