10 jaar 3voor12 Den Haag met Jimmy G 10 jaar 3voor12 Den Haag met Jimmy G

"Ik ben nu op dat punt dat ik ervoor moet gaan”

, Willemijn de Koning

10 jaar 3voor12 Den Haag met Jimmy G

"Ik ben nu op dat punt dat ik ervoor moet gaan”

Willemijn de Koning ,

In oktober viert 3voor12 Den Haag, de allereerste lokale aftakking van VPRO’s multimediaal muziekplatform 3voor12, haar 10-jarig bestaan. Dit heuglijke feit wordt onder andere gevierd met een grootse jubileumavond op vrijdag 18 oktober in de PIP met zo’n dertig optredende acts die een prominente rol in de geschiedenis van 3voor12 Den Haag hebben gespeeld. In de aanloop naar het jubileumfeest blikken we met al deze acts terug op de afgelopen tien jaar. Vandaag doen we dat met rapper Jimmy G.

Jimmy G krijgt bekendheid met de hiphopformatie Groen Gele Click. Als deze in 2005 ophoudt te bestaan richt hij zich op een solocarrière. Samen met DJ Special O brengt hij twee mixtapes uit; Haagsch Straatnieuws I en II. Zijn eerste eigen EP volgt in 2007: ‘Borderline'. Samen met producer KLion brengt hij in 2008 en 2010 nog twee EP’s genaamd 'Harde G Stijl' uit. Ook doet hij mee aan de Grote Prijs van Zuid-Holland waar hij in 2008 tweede wordt. Bij de Grote Prijs van Nederland komt hij niet verder dan de kwartfinale. In 2009 brengt Jimmy G zijn debuutalbum ‘De Verlossing’ uit. 

In september 2011 komt zijn volgende EP ‘Bloedend Hart’ uit waarbij hij aankondigt te stoppen met muziek. Jimmy wordt overweldigt door reacties van zijn fans en brengt daarom nog een derde ‘Harde G-Stijl’ EP uit. Hierna is hij echt klaar met muziek maken. Hij vertelt aan 3voor12 Den Haag waarom. Maar hij krijgt - vooral uit België - zulke goede reacties op het nummer 'Nananana', dat hij besluit hier met de Antwerpse rapper Pepe en de Surinaamse Ori een remix van te maken. De remix doet het erg goed. "De clip is inmiddels meer dan 100.000 keer bekeken, bereikte rotatie op de Surinaamse televisie en toen ik vlak na de release optrad in België, kende het publiek m'n teksten uit het hoofd" aldus Jimmy over het hoogtepunt in zijn rapcarrière.
 
Dit kleine succes zorgt er mede voor dat Jimmy toch besluit door te gaan met muziek maken. Hij heeft van zijn fouten geleerd. "Als je muziek wat minder aanslaat, moet je de kop niet laten hangen en gewoon blijven doen waar jij je goed bij voelt." Dus richt hij zijn eigen label op en wil zich vooral richten op een beter leven. "Ik wil mijn rem terugvinden, minder extreem leven en het huisje-boompje-beestje leven vinden" geeft hij aan in de rubriek Oh ja joh?!.
 
In 2012 brengt hij op zijn eigen label zijn nieuwe album 'De Nachtwaker' uit, waar onder andere samenwerkingen met Kraantje Pappie en Spinal op staan. De eerste single is 'Loop je mee' en daarna verschijnt 'Voor m’n stadje'. Hij presenteert het album officieel op het I Love Hiphop festival en dat doet hij goed. Over zijn album praat hij uitgebreid met 3voor12 Den Haag. Medio 2013 komt dit drukke baasje alweer met een nieuw nummer, 'Doe de Jimbo', waarop hij samenwerkt met rapper Shabba King. Het is een voorproefje van zijn volgende album dat in 2014 uit moet komen, als hij ook zijn 10-jarig jubileum als artiest viert. Dat zijn 10-jarige jubileum als artiest kort volgt op dat van 3voor12 Den Haag, vindt Jimmy G wel grappig. "Wij gaan way back", aldus Jimmy.
 
Op 17 september 2013 komt zijn EP 'Drama & Bullshit' uit met bijdrages van Nino en de Antwerpse Pepe. Hij wil vanaf nu ook dingen wat serieuzer aanpakken. "Ik ben nu op het punt dat je er voor moet gaan of het moet laten lopen. Ervoor gaan is het geworden!"
 
10 jaar 3voor12 Den Haag
Vrijdag 18 oktober 2013 @ PIP
Met: Atlantic Attraction, Charly & Gallus, Cooper, Cult of the Secret Samurai, Dagga Dagga, Dyzack, Ed Struijlaart, F, FilosofischeStilte, Jana, Jimmy G, Kern Koppen, Kinderen van Den Haag, Knotwilg, Loyu, Mama Franko, Neighbour Neighbour, NiCad, Organisms, Pop Up Animal Kids, Rät N FrikK, Supra Naturals, Tech Chic Design, Templo Diez, Vanderbuyst, Vinny en Woot
Tijd: 20.00 - 04.00 uur
Entree: 5 euro (excl. 1,50 servicekosten) / 8 euro aan de deur

Tickets zijn hier te koop!
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag