Paard van Troje start nieuwe concertreeks HINK Paard van Troje start nieuwe concertreeks HINK

Vanavond eerste editie met Venetian Snares

, Redactie 3voor12 Den Haag

Paard van Troje start nieuwe concertreeks HINK

Vanavond eerste editie met Venetian Snares

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vanavond, woensdag 19 september, start het Paard van Troje met een nieuwe concertreeks met cutting-edge concerten. “Verwacht het onverwachte! Van adembenemende elektronische acts tot mindblowing avant-rock”, aldus het poppodium.Tijdens de eerste editie maakt de Canadese breakcore koning Venetian Snares zijn opwachting, tijdens de tweede HINK-editie op 4 november staat Micachu & The Shapes op het programma.

De Canadese Aaron Funk aka Venetian Snares stuntte eind jaren '90 met jungle, drum n bass en gabber en zette zo de eerste stappen in dit bikkelharde genre. Ook platenlabels als Planet-Mu, Hymen en Isolate zagen brood in deze eigenzinnige electronica virtuoos. Zijn genrestijl is uniek en zijn muziek is zeker niet licht verteerbaar. In de loop der tijd is hij toch omarmt door zowel de serieuze muziekpers als het publiek. Als jij zin hebt in knetterende beats in een 7/8 maat gecombineerd met illustere muziekstijlen als illbient, drill 'n bass tot lounge, is dit een show waar je bij moet zijn.
 
De tweede editie van HINK is in samenwerking met het Rewire festival. Micachu & The Shapes is de band rond zangeres Mica Levi. Met haar excentrieke voorkomen en zangstijl maakt ze avant-pop van de bovenste plank. Leuk detail is dat ze als solo-artiest ook werken componeert voor orkesten, waaronder het London Philharmonic Orchestra. Na het uitbrengen van een debuutplaat in 2009, komt ze met haar band dit jaar met de opvolger ‘Never’. Op tweede plaat neemt de experimentele en eigenwijze popmuziek nog vreemdere vormen aan. Structuur en logica in de muziek van Micachu & The Shapes is misschien ver te zoeken, maar juist dat maakt de muziek van Micachu zo bijzonder. Het toonaangevende Pitchfork bekroont de plaat met een ruime voldoende en zegt hierover: “De slimme ideeën van het album dringen pas tot je door als je niet aan het luisteren bent.”
 
Wo 19 september
HINK #1: Venetian Snares + support FFF
Aanvang: 20.30 uur (19.30 uur zaal open)
Entree: 16 euro

Zo 4 november
HINK #2: Micachu & The Shapes
Aanvang: 20.30 uur (19.30 uur zaal open)
Entree: 10 euro (50% korting met X-Pass of Rewire dagkaart / gratis met Rewire Passe-partout)
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag