Vanavond: de Versafdeling met VolleToeren

En ook Bromley en Kat Ya

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het tweede seizoen van de Versafdeling is in volle gang en ook vanavond, woensdag 24 oktober, is er weer een nieuwe editie. Tijdens deze twee keer per maand georganiseerde avond presenteren de SuperMarkt en 3voor12 Den Haag gezamenlijk nieuw en minder nieuw talent uit de regio. De SuperMarkt programmeert hierbij steeds twee acts, de derde is een van de 3voor12 Den Haag Selecteert acts van die maand. Tijdens deze editie staan VolleToeren, Kat Ya en Bromley op het programma.

21.15 uur Bromley
Bromley is een Haagse driemansformatie die een eigentijdse mix van catchy en melodieuze songs, overgoten met een flinke dosis gruizige rock ’n roll produceren. De muziek roept associaties op met Britse bands van vroeger en nu. De zang van Diederik Bok doet denken aan David Bowie en Damon Albarn. Tevens is het puntige gitaarspel van hem afkomstig. De melodische bas is van Marco de Meijer en de ophitsende drums zijn van Sander Leenheer.
 
22.00 uur Kat Ya
De band Kat Ya kwam in september 2011 bij elkaar op de Rockacademie Tilburg. Onder leiding van songwriter en leadvocalist Katja Remmerswaal maken zij fantasierijke theatrale popmuziek. Beïnvloed door artiesten als Regina Spektor, The Dresden Dolls, Katzenjammer en Eefje de Visser. De band brengt verhalen, gedichten en liedjes met een grote dosis naïviteit, humor en openheid, maar ook met een vreemd randje. Een show met een goede spanningsboog van begin tot eind. Kat Ya krijgt de zaal stil, aan het huilen en aan het lachen.
 
22.45 uur VolleToeren
Nieuw is wel het hiphopduo VolleToeren, bestaande uit Eclips en Eqnox. De formatie is ontstaan nadat de groep T.I.C. uit elkaar ging. Het tweetal ging aan de slag met het schrijven van nieuw materiaal waarvan de onlangs verschenen EP ‘Voor Het Zingen De Kerk Uit’ het eerste wapenfeit is. Hiphop met pop, dance en dubstepinvloeden. Het resultaat mag er zijn. Vooral ‘Toekomstmuziek’, waar ook een clip van is uitgebracht, is een ijzersterke track. Ondertussen zit VolleToeren niet stil, want de tweede EP ‘Niet Zeiken Maar Slikken’ is alweer in de maak.
 
Na afloop zal DJ T.O.O.S. (The Opposite Of Summer) wat lekkere plaatjes komen draaien. Met zijn uiteenlopende stijl weet hij iedereen aan te spreken en mee te nemen. House, techno, electro, r&b, maar ook pop, rock, 90’s & 00’s en natuurlijk die lekkere Gouwe Ouwe nummers af en toe.
 
De Versafdeling
Woensdag 24 oktober @ SuperMarkt
Aanvang: 21.00 uur / gratis entree