Soul Sister Dance Revolution is Serious Talent

Eerste single en videoclip nu gratis te downloaden

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Gisteren werden in de zondagavondshow van Barend en Wijnand op 3FM de vier nieuwe Serious Talents bekend gemaakt. Eén van deze vier acts is de Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution. De band legt momenteel de laatste hand aan het debuutalbum ‘Playground Kids’ en presenteerde gisteren meteen de eerste single met videoclip ‘Hold the line’.

Soul Sister Dance Revolution ontstond in 2009 uit de resten van de band Coinage. Vanaf het eerste optreden tijdens de Haagse Pop Week in oktober 2009 gaat het hard met de band. Het vijftal won de Splendid Music Studio Award en optredens op de Haagse KoninginneNach, Kaderock, Schollenpop en het Walk The Line festival volgden. Ook is de band, na 2010, ook dit jaar geselecteerd voor de Popronde. De muziek van Soul Sister Dance Revolution is te omschrijven als stevige alternatieve rock met stijlverwanten als Queens Of The Stone Age, Eagles Of Death Metal, Arctic Monkeys en The Killers.
 
Debuutalbum
Soul Sister Dance Revolution is momenteel hard aan het werk in de Basement Studio om onder begeleiding van Bas van Wageningen (DI-RECT) debuutalbum ‘Playground Kids’ op te nemen. Gisteren verscheen meteen de eerste single ‘Hold the line’ met bijbehorende videoclip. Het nummer is bovendien gratis te downloaden via de Facebook pagina van de band. Vanaf 16 november tourt Soul Sister Dance Revolution door Nederland als voorprogramma van de clubtour van DI-RECT. Hiermee wordt op 29 december het Paard van Troje aangedaan. Op zaterdag 20 oktober is de band bovendien ook te zien tijdens de Haagse Pop Week in de kleine zaal van het Paard van Troje.