Ongetemd; een gevarieerde avond met goede line-up Ongetemd; een gevarieerde avond met goede line-up

Initiatief schudt crowdsurf-incident van zich af

, Madeleine van Geuns | Foto’s: Luiza Popa

Ongetemd; een gevarieerde avond met goede line-up

Initiatief schudt crowdsurf-incident van zich af

Madeleine van Geuns | Foto’s: Luiza Popa ,

Er zijn bijna net zoveel beveiligers als bezoekers en het gaat er ook duidelijk minder hard aan toe dan de meeste gewend zijn van een Ongetemd feest, maar dit is aan het publiek niet te merken. Met acts als Piñata, Kern Koppen en De Kraaien was het zaterdag 13 oktober weer een onvergetelijke Ongetemd avond.

De avond wordt goed opgewarmd door Piñata. Het is nog redelijk rustig in de zaal, maar het publiek maakt er al een goed feestje van. Piñata is een gevarieerde band (kijkend naar de bandleden), maar vormen een super muzikaal geheel. De band maakt onder andere gebruik van een trompet, tamboerijn en mondharmonica en maakt er zeker een feestje van. De band heeft af en toe wat weg van Splendid, maar weet er wel een eigen sound aan te geven. Na Piñata is het tijd voor Kern Koppen. En niet zomaar Kern Koppen, nee de Kern Koppen Super Jam. Het podium vult zich met muzikanten en erg begint iets mysterieus… en dan barst het los. In totaal zien we ruim zestien (gast)muzikanten voorbij komen zoals Marcel Veenendaal (Di-rect) en Qeaux Qeaux Joans. De zaal wordt voller en voller en de jam valt goed bij het publiek. Dit is zeker het hoogtepunt van de avond te noemen.

Kern Koppen Super Jam

Tussen de bands door wordt het tijd om even door de rest van het pand te lopen. In de kleine zaal gaan veel mensen los op de VJ Mash-up die aan de gang is. Ook maken veel mensen van de gelegenheid gebruik om even te ontsnappen naar de rookruimte (waar het zo druk is dat veel mensen buiten de ruimte hun sigaretje roken). Ook wordt er goed gebruikt gemaakt van de nieuwe bar beneden, veel mensen nemen even de tijd om bij te komen op de bankjes bij de bar. JAH6 betreedt ondertussen het podium in de grote zaal en het publiek zingt al snel de bekende nummers van André Hazes mee. Het is toch even wennen, Hazes nummers in reggaestijl. Je moet ervan houden zullen we maar zeggen. Vooral de instrumentale stukken zijn indrukwekkend, maar het is toch moeilijk om de superjam van Kern Koppen te evenaren. JAH6 is een leuk ‘tussendoortje’.

De Kraaien

Met de stagediver van vorige editie nog in ons achterhoofd, is het zeker niet gek dat de beveiliging strenger is dan gewend. Een crowdsurfer wordt meteen weer naar beneden gehaald. Gelukkig kunnen de meeste kunnen hun energie goed kwijt in de pit voor het podium. Jacob de Juwelier, De Kraaien en Black Sun Empire maken het programma van vanavond compleet. Een gevarieerde avond qua bands en drukte, maar iedereen gaat met een voldaan gevoel richting huis. Het was weer een onvergetelijke avond.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag