Mullet is alles behalve een zinkend schip

Albumpresentatie ‘ Down With The Ship’ in Musicon

Leonie Hazelhorst | Foto’s: Bert Arons ,

Het is zaterdagavond 10 november en op het programma staat de presentatie van het album ‘Down With The Ship’ van de Haagse metal/rockband Mullet. De regen heeft de fans er niet van weerhouden om dit feest te komen meevieren. Het is vrijwel uitverkocht, de sfeer is bij binnenkomst al meteen goed en het publiek heeft er duidelijk zin in.

Om de zaal op de warmen zijn er twee voorprogramma’s. Allereerst de rockformatie Replayced. Een jonge band die het publiek lekker mee krijgt. Het repertoire bestaat uit covers van onder andere 3 Doors Down en Muse. Zangeres Eline van Liere is niet helemaal bij stem, maar zoals een echte rockchick betaamt, laat ze zich niet kennen en rockt ze deze nummers zonder meer. Wat interessante bassolo’s van bassist Izaak Cornelis en enthousiast samenspel van de band maken het plaatje compleet. Als deze band nog wat podiumkilometers maakt heeft Den Haag er weer een hele fijne rockband bij.

Als het tweede voorprogramma op het punt staat te beginnen, staat Musicon al goed vol en het publiek roept al om de hoofdact. Rock-/bluesband Professor Sage speelt hier goed op in en pakt de aandacht nog even voor het eigen optreden. De band heeft duidelijk podiumervaring, speelt een strakke set en gaat los waarbij de lange haren van zowel de zangeres als de bassist in het rond vliegen. De band speelt een combinatie van eigen werk en uitdagende covers. Zangeres Clarisse gooit er moeiteloos en vol soul uithalen uit die op veel enthousiasme van het publiek kunnen rekenen. De gitarist speelt fijne solo’s en mag daar best wat meer zijn moment voor pakken. Een veelbelovende band die het nog wel eens ver zou kunnen schoppen.

De zaal bruist inmiddels van de energie voor hoofdact Mullet. De show bestaat uit twee sets. Voor de pauze wordt een batterij soms verrassende covers gespeeld, na de pauze debuutalbum ‘Down With The Ship’. Opvallend is dat ze het nummer ‘Symposium’ niet spelen, omdat ze deze exclusief willen houden voor de fans die de plaat kopen. De band heeft duidelijk goed over de avond nagedacht en zorgt voor een show vol afwisseling.  De bandleden openen knallend met ‘Pokerface’ van Lady Gaga en verrassen met het Nederlandstalige nummer ‘De atheïst’ wat gezongen wordt door gastzanger Olax, een samenwerking waar we nog meer van gaan horen.

Met de metalmedley laat Mullet zien waar het goed in is: onvervalst rocken waarbij elk bandlid een solo voor zijn rekening neemt. Drummer Domenico San Giorgi vindt het ‘staand drummen’ opnieuw uit, gitarist Diederik Andeweg soleert zonder moeite lopend tussen het publiek en zanger Timon Domela laat horen dat hij zijn stem goed onder controle heeft, al is hij helaas soms wat buiten adem. Als afsluiter van de eerste set wisselen de bandleden nog even met elkaar van instrument, wat precies illustreert waar deze band voor gaat: rock met heel veel humor en hilariteit. De nummers van het debuutalbum klinken solide. Er is nog wat te winnen qua samenzang maar de zanglijnen zijn wel lekker catchy. Het album laat duidelijke invloeden horen van Metallica, een van de inspiratiebronnen van de band.
 
Een avond vol energie door een jonge band die al zeer professioneel overkomt door goed samenspel en een doordachte show. Een geslaagde avond en een waardige representatie van een band die binnenkort niet meer weg te denken is uit de Haagse rockscene.

Het album 'Down With The Ship' van Mullet is ook te beluisteren in de Haagse YouBox.