Laatste The Hague Bandstand van het jaar

Met Levi Silvanie, Kat Ya, The Carnival en Passages

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vier Haagse acts zullen zich op donderdag 6 december presenteren een deskundig panel tijdens de laatste editie van The Hague Bandstand van dit jaar. Dit keer voorzien Jasper van Vught (OOR), Jacob Streefkerk (ex-Intwine), Marjolein de Vliegher (programmeur Burgerweeshuis) en Bram Bol (Koorenhuis) de optredende acts van de nodige tips en kritiek om de acts zo een stap verder te helpen. Na afloop is er een afsluitende netwerkborrel waar iedere geïnteresseerde welkom is. Op het programma staan Levi Silvanie, Kat Ya, The Carnival en Passages. The Hague Bandstand is gratis toegankelijk.

Kat Ya kwam in september 2011 bij elkaar. Onder leiding van songwriter en leadvocalist Katja Remmerswaal maken zij fantasierijke pop. Kat Ya brengt liedjes, verhalen en gedichten met een grote dosis naïviteit, openheid, humor, maar ook met een vreemd randje eraan. Ze zijn geïnspireerd door artiesten als Regina Spektor, Fiona Apple, the Dresden Dolls en Eefje de Visser. 
 
De muziek van Levi Silvanie laat zich het best beschrijven als wereldpop/jazz. Na het uitbrengen van zijn eerste EP genaamd ‘Pret di Paden’ en zijn eerste single ‘Djis mi mes’ heeft Levi Silvanie gedurende 2010 en 2011 in de Cariben getourd. Hoogtepunt van de tour was het optreden tijdens het Curaçao North Sea Jazz festival in 2011. Na dit succes is Levi terug in Europa om de opnames van zijn allereerste album af te ronden dat naar verwachting 2013 uitgebracht zal worden.
 
The Carnival werd in 2009 opgericht door Viola Zorzi (zanger & componist) en Marcello Mazzocco (toetsenist & componist). The Carnival was in eerste instantie gericht op een rockgeluid, maar geleidelijk werden daar elektronische geluiden aan toegevoegd. The Carnival is interessant en onverwacht, welkom in hun vreemde wereld.
 
Passages, onlangs nog 3voor12 Den Haag Selecteert act, staat bekend om haar mix van pop en rock met Britse invloeden. Melodieus, sfeervol en goed in het gehoor liggende songs. Passages typeert zich door het kenmerkende stemgeluid van Sander van Staalduinen. Passages verrast met een intens en sfeervol optreden. Live spelen zit Passages in het bloed.

The Hague Bandstand
Met Levi Silvanie, Kat Ya, The Carnival en Passages
Donderdag 6 december @ Koorenhuis
Aanvang: 20.00 uur / gratis entree