De Kraaien tekent bij EMI

Eerste single en videoclip nu uit

Remco van der Ham ,

Goed nieuws voor het Haagse collectief De Kraaien. Bernd Ganzebev, Neurbert El Halt en Prins Clit in Paanham, zoals de drie mc’s van De Kraaien door het leven gaan, tekenden een deal bij platenmaatschappij EMI Nederland. Lang wachten op een eerste resultaat van deze samenwerking hoefden we niet, want vorige week ging in het programma van Giel Beelen op 3FM de eerste single al in première. Nu is ook de videoclip uit.

We herinneren het ons nog goed, toen Den Haag op zaterdag 26 juli 2008 tijdens Plein Open voor het eerst kennis maakte met het fenomeen De Kraaien. Vanaf dat moment stapelen de hoogtepunten zich op. Noorderslag, Valtifest, MTV, Schollenpop, 3FM, De Wereld Draait Door en de Popronde is slechts een kleine greep daaruit. Mede dankzij de live show vol verkleedpartijen, chaos, bier, (half-)naakte vrouwen, kapotgeslagen drumstellen, vuurwerk en confetti wordt De Kraaien als snel een fenomeen, zowel binnen als buiten Den Haag. Een volgende stap kon dan ook niet lang uitblijven.

Bernd Ganzebev laat weten zeer verheugd te zijn met de nieuwe ontwikkelingen. “Vorige week tekenden we een contract bij AT Management. De boekingen werden al gedaan door AT, maar nu dus ook het management met Dennis Weening aan kop. En nu komt daar dus ook nog een contract met EMI bij. Daar gaan we een single uitbrengen. En nog een single. En op een gegeven moment ook een album.” Het eerste wapenfeit komt er al meteen aan. “Morgenochtend gaat de eerst single ‘Ik vind je lekker’ in première bij Giel Beelen op 3FM. Dan is via 101tv ook meteen de nieuwe videoclip te zien.” Voorlopig wordt de single alleen in Nederland uitgebracht. Ook komt natuurlijk meteen de grote vraag om de hoek kijken, Noorderslag 2013? “Er is nog niets officieel...”
 

De videoclip is sinds woensdagavond online en al meer dan 15.000 keer bekeken. Vanaf morgen is de single onder andere verkrijgbaar via iTunes.