3voor12 Den Haag Selecteert: LoYu en Cult Of The Secret Samurai

De selectie van november 2012

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand twee acts uit de Haagse regio die een maand lang in de spotlight worden gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt en Den Haag FM. Voor de elfde ronde van 3voor12 Den Haag Selecteert is de keuze gevallen op LoYu (foto) en Cult of the Secret Samurai.

Eind 2011 werd begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen tot nu toe Passages, I’m not mukowski, Dominatör en VolleToeren voorbij. Dit seizoen is het concept iets uitgebreid. De geselecteerde acts worden geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, zijn ze te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM) en wordt er een videoreportage gemaakt. Daarnaast treden de bands op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.

LoYu is een Haags duo bestaande uit producer Andreas Lo-A-Njoe (voorheen opererend onder de naam Clipslice) en zangeres/toetsenist Baiba Yurkevich. De basis van deze samenwerking wordt gelegd tijdens Plein Open 2011 als Baiba tijdens een optreden van Clipslice mee doet. Niet lang daarna gaan de twee verder onder de naam LoYu. Beklemmende soundscapes worden afgewisseld met intense beats, met elkaar verbonden door de sprookjesachtige zang van Baiba. Het geheel roept daarbij al snel associaties op met Björk en Massive Attack, maar is toch ook heel eigen. Vorige maand was Loyu nog te zien tijdens de Haagse Pop Week, waar 3voor12 Den Haag een registratie van het optreden maakten.
 
Ook Cult of the Secret Samurai was te zien tijdens de Haagse Pop Week en stond al eerder op een editie van Club 3voor12 Den Haag. Het viertal met als nationaliteiten IJslands, Duits en Nederland maakt elctro-pop met een bezetting van dj, gitarist, zangeres en saxofonist. Het ene moment maakt Cult of the Secret Samurai heerlijke luistermuziek om bij weg te dromen om het volgende moment weer dusdanig dansbaar uit de hoek te komen dat stilstaan niet meer mogelijk is. Dan doen de bandleden zelf ook niet overigens, want gitarist Ægir wil nog wel eens het publiek inspringen voor een dansje.
 
De data:
Vr 9 november: LoYu @ Stork On Air
Wo 14 november: LoYu @ SuperMarkt
Vr 23 november: Cult of the Secret Samurai @ Stork On Air
Wo 28 november: Cult of the Secret Samurai @ SuperMarkt
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.