3voor12 Den Haag Selecteert: Alexander McKenzie & The Underpaid en Villeneuf

Selectie december 2012

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand twee acts uit de Haagse regio die een maand lang in de spotlight worden gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt en Den Haag FM. Voor de twaalfde ronde van 3voor12 Den Haag Selecteert is de keuze gevallen op Alexander McKenzie & The Underpaid en Villeneuf.

Eind 2011 werd begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen tot nu toe Passages, I’m not mukowski, Dominatör, VolleToeren, LoYu en Cult of the Secret Samurai voorbij. Dit seizoen is het concept iets uitgebreid. De geselecteerde acts worden geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, zijn ze te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM) en wordt er een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treden de bands op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.
 
Onlangs bracht Alexander McKenzie & The Underpaid het tweede album ‘Ambivalence’ uit, de opvolger van debuut ‘Ribcage Versus Unguided Missile’ uit 2008. De kritieken zijn net als bij het debuut meer dan lovend. “Een reis waarin talloze fraaie en vaak tegendraadse melodielijnen stromen, doorspekt van kilo’s melancholie en omlijst door een ragfijne productie. De nummers stromen gretig je oren binnen en zetten alle gevoelsensoren op een meer dan prettige manier in beweging”, klonk het oordeel van 3voor12 Den Haag bijvoorbeeld. De band bestaat uit Lori McKenzie, Evert Aalten en Ingmar Spaaij, maar wordt zowel live als op het album aangevuld met verschillende gastmuzikanten.
 
Ook Villeneuf bracht dit jaar zijn tweede album uit, ‘Great Waste Of Time’. De presentatie vond plaats in Paradiso, Amsterdam. De band rond singer-songwriter Michiel van Poelgeest bestaat verder uit Bas Ernst, Ronnie Verton, Lucas Meijers en Rutger Brouwer. De indiepopband werd opgericht in 2010 door Van Poelgeest, maar het debuutalbum dateert nog van daarvoor. Het eerste album (‘Villeneuf’) uit 2009 werd met een laptop op een zolderkamer, gevuld met potten, pannen en een tamboerijn, opgenomen. Uiteindelijk was het drummer Bas Ernst die Michiel aanspoorde zijn liedjes ook op het podium te gaan vertolken. En dat is maar goed ook, want op 8 december staat de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland.
 
De data:
Vr 30 november: Alexander McKenzie & The Underpaid @ Stork On Air
Wo 12 december: Alexander McKenzie & The Underpaid @ SuperMarkt
Vr 14 december: Villeneuf @ Stork On Air
Wo 19 december: Villeneuf @ SuperMarkt
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.