Zwoele blikken van Cave Painting

Een hype in Engeland, maar is Nederland er ook klaar voor?

Cathelijne de Groen | Milan Tettero ,

Cave Painting is pas een jaar bezig en wordt al gehyped in Engeland. Met een debuutalbum onderweg proberen de vijf heren ook Nederland te veroveren. Hoewel er gedanst wordt, loopt de Supermarkt halverwege het optreden leeg.

GEZIEN
Walk The Line 2012, vrijdag 11 mei, SuperMarkt

MUZIEK
In Engeland wordt de band al enige tijd gehyped en vaak getipt als 'up and coming'. Cave Painting is een vijfkoppige band uit het Engelse Brighton die pas ruim een jaar bestaat. Na enkele optredens kreeg de band al een platencontract aangeboden en deze maand komt het debuutalbum uit. Dansbare maar ook melancholische indiepop met de lichte stem van zanger Adam Kane. Vandaag treden ze voor het eerst op in Nederland.

PLUS
De opbouw van de set is goed. De dansbare en de iets meer melancholische nummers wisselen elkaar af. De band werkt naar een climax toe die uitmondt in een stormachtig 'cavemen' getrommel.

MIN
Geen muzikale opmerking, maar eentje over de houding van de band. Er wordt namelijk geen moeite gedaan om het publiek voor zich te winnen. De enige interactie vindt plaats tussen zanger Adam en zijn microfoonstandaard die hij constant aan het berijden is. Met een zwoele blik erbij hoop je dat hij niet terplekke klaarkomt.

CONCLUSIE
Hoewel er eerst nog dansjes worden gedaan voor het podium houden veel mensen het halverwege het optreden voor gezien. Bereikt de hype Nederland niet? Zijn we te snel verveeld? Ze moeten de reputatie die ze in Engeland hebben hier in ieder geval nog bewijzen.

CIJFER
7