Zombie Nation is stampen op vuige beats

Walk The Line Festival beëindigd met keiharde set

Liza Kleijberg | Foto’s: Ramond Jaggessar ,

Het dj- duo Mightyfools warmt het publiek op voor de hoof act van de avond: Zombie Nation, de afsluiter van de derde editie van het Walk The Line Festival. De verwachtingen zijn hoog. Zombie Nation staat bekend om zijn harde sets vol electro en techno dus we gaan stampend de nacht in.

MUZIEK
Zombie Nation is tot op de dag van vandaag, sinds hij het nummer ‘Kernkraft 400’ maakte, onlosmakelijk mee verbonden met zijn hit uit 2000. En iedereen kent het. Maar de Duitser Florian Senfter kan nog veel meer en dat wordt tijdens deze show nog maar eens bewezen. Niet alleen met zijn keiharde electro, techno en house krijgt hij iedereen los, ook de visuals dragen hier aan bij. Tijdens het Walk The Line Festival geeft Zombie Nation een van de eerste liveshows weg met visuals en 3D-mapping.

PLUS
De spectaculaire visuals op de vier grote schermen achter de dj, en de lichtshow die erbij hoort, maakt het een onvergetelijke show. De visuals zijn perfect afgestemd op de muziek. De sterke beelden veranderen precies op de beat en vullen de muziek goed aan. In het midden van al het lichtgeweld is een heftig dansende dj te zien, hij geniet zichtbaar en dat het werkt aanstekelijk op het publiek. De keiharde  electro en techno set is er een zoals we van Zombie Nation kunnen verwachten. Tijdens de show heerst er een relaxte sfeer in de zaal, ook naarmate het later wordt.

MIN
Het enige minpunt aan de set van Zombie Nation ligt niet aan hem, maar aan het publiek. Hoe rijper de avond wordt, hoe leger de zaal raakt. Het eerste halfuur van zijn set staat de zaal nog redelijk vol. Zeker vooraan bij het podium staat het publiek dan nog dicht op elkaar, maar ook daar vallen de gaten rond drie uur. Het kan de pret niet drukken, want het publiek dat over blijft is wel zichtbaar aan het genieten en gaat helemaal los.  Maar voor zo’n grote naam verwacht je volle zalen.

CONCLUSIE
Een betere afsluiter had het festival niet kunnen wensen. De show is goed opgebouwd, het publiek is relaxt en de liveshow met immens grote schermen voor visuals en 3D-mapping maakt het tot een spectaculaire set.

CIJFER
8