Woot musiceert

Paardcafé begrijpt hoe Haagse band ook alweer aan die Grote Prijs kwam

Julie Enthoven en Eimert Komen | Foto’s: Ramond Jaggessar ,

Woot doet het leuk met optredens op festivals als SXSW, Crossing Border en Walk The Line. Wie bovendien de Grote Prijs van Nederland 2011 in de categorie ‘Rock/Alternative’ op zak heeft wekt verwachtingen, maar dat blijkt voor de Haagse band geen enkel probleem.

GEZIEN
Woot op zaterdag 12 mei 2012 om 21.30 uur in Paardcafé tijdens Walk The Line Festival

MUZIEK
Haags jong rockakkefietje met mooi instrumentarium waaruit enerverende sixtiesgeluiden worden gejaagd met een rauw randje. Drie Led Zeppelin fundamentalisten die hedendaagse gelijkgestemden vinden in projecten als DeWolff, maar Hammondorgels achterwege laten.

PLUS
Woot musiceert. Het collectief onderscheidt zich van leeftijdsgenoten door niet alleen te spelen, maar vooral te luisteren en daarmee onvermijdelijk te veroveren. Spannende opbouwen, meeslepend gitaarwerk en af en toe een flinke bak rauwe herrie: Woot weet hoe je een show in elkaar zet. Het geluid ligt prettig in het gehoor, de band is op zijn gemak op een podium en de leden kennen hun instrument. Gitarist Tobias Wolring demonstreert dit fijntjes wanneer al aan het begin van het concert een snaar breekt: onverstoorbaar speelt hij de set vijfsnarig uit.

MIN
Woot toont zich de koning van de opbouw maar dit talent bezorgt de band ook een beperking. Het drietal haalt ieder nummer hetzelfde trucje uit waarbij een pakkend riffje als uitgangspunt dient voor muzikale spanningsbogen. Dat de receptuur werkt staat onomstotelijk vast, maar de band zou aan veelzijdigheid winnen door af en toe uit het zelf geschapen paradigma te durven stappen. Verder bouwt Woot de uitbouw van een uitbouw nog uit. Drieënzestig keer briljant, vier keer langdradig.

CONCLUSIE
Woot maakt de hoge verwachtingen zonder problemen waar met een ijzersterke muzikale show. Voor de toekomst rijst de vraag of de band over zijn eigen talent heen kan stappen en zich verder kan ontwikkelen.

CIJFER
8,5