Wegdromen bij Oscar & The Wolf

Belgische warmte en de mooiste baard van het festival

Nienke van Olphen | Foto’s: Peter Nuijen ,

Het is zaterdagavond zeven uur. Vandaag voelt aan als een van de eerste echte lentedagen in Den Haag. De terrassen op de Grote Markt zitten nog vol met zonaanbidders. Het zonnetje is er heerlijk, toch zoeken wij de warmte liever elders. In poppodium de SuperMarkt is het aan onze Belgische buren van Oscar & The Wolf om het avondprogramma van dag twee van het Walk The Line festival te openen en ons hart te verwarmen.

GEZIEN
Walk The Line 2012, zaterdag 12 mei, SuperMarkt

MUZIEK
Amper twee maanden geleden tekende Oscar & The Wolf bij PIAS. Het gaat goed met de mannen uit Gent. De in België positief ontvangen EP 'Imagine Mountains'  zal binnenkort ook in Nederland worden uitgebracht, vertelt zanger Max Colombie trots aan het eind van het optreden. En dat werd eens tijd. De bandnaam Oscar & The Wolf refereert aan de dromerige en donkere kant van Colombie en het is ook exact het dromerige en donkere van de zanger dat ons vanavond opwarmt. De band weet een sfeer neer te zetten die je doet vergeten dat buiten eindelijk de zon schijnt. Oscar & The Wolf vult op de vroege avond de SuperMarkt met sfeervolle, dromerige indie liedjes. De zang van Colombie is warm en stemmig. Dit komt vooral goed naar voren op het moment dat hij solo een nummer zingt, waarbij hij zichzelf begeleidt op toetsen. De meerstemmige zang, die doet denken aan Fleet Foxes, roept zo nu en dan een heerlijk gevoel van melancholie op. De opbouw van de nummers is sterk. De Belgen weten de spanning op te voeren binnen de nummers, waarbij vooral het nummer ‘Crossroads’ eruit springt.

PLUS
Oscar & The Wolf is muzikaal erg sterk. De muziek wordt daarnaast aangevuld door het aandoenlijke accent van Colombie, de vrolijke dansjes van bassist Roland Spooren en niet te vergeten de prachtige baard van gitarist Filip Brans, die als wij de social media pagina's van de heren mogen geloven, naar alle waarschijnlijkheid is geïnspireerd op Jezus en Mozes.

MIN
Jammer dat de band al zo vroeg geprogrammeerd staat. De Belgen zijn ietwat schuchter in een zaal die niet helemaal gevuld is.

CONCLUSIE
Oscar & The Wolf staat met zijn dromerige, ietwat melancholische indie volkomen terecht op het Walk The Line Festival. De verlegen houding van de heren is nergens voor nodig. Oscar & The Wolf verdient met recht een groter publiek.

CIJFER
8