Singer-songwriter Jodie Marie overtuigt niet

Mooie rustige luisternummers

Kim Raven | Foto’s: Karin Bruinenberg ,

In het knusse zaaltje van het Humanity Houses laat Jodie Marie lang op zich wachten door geluidsproblemen. Marie is een jong schattig meisje dat al sinds jaren haar eigen liedjes schrijft. Ze werkt hard, maar overtuigt het onrustige publiek als afsluiter in Humanity House niet.

GEZIEN
Walk The Line 2012, vrijdag 11 mei 2012, Humanity House

MUZIEK
Jodie Marie is een singer-songwriter en maakt alternatieve popliedjes met een blues randje. De meeste nummers zijn rustige luisternummers en dit is dan ook een ideaal optreden voor in het Humanity House.

PLUS
Jodie Marie oogt als een schattig meisje met lang donkerblond haar. Tussen de nummers door probeert ze oprecht en eerlijk het publiek te vermaken met verhalen over de nummers, tijdens de nummers doet ze dat met haar prachtige stem. Ze zingt zuiver en ook de twee mannelijke bandleden vallen muzikaal niet echt iets te verwijten.

MIN
De single ‘On the road’ heeft haar album ‘Mountain Echo’ maar net gehaald en daar is Jodie Marie zelf blij mee, want “it’s fun to sing”. Dit is dan ook het enige nummer waarin zij ook echt plezier lijkt te hebben. Ook de gitarist en drummer kijken gedurende de hele set chagrijnig, wat de sfeer uiteraard niet echt ten goede komt. Ruim twintig minuten laat Jodie Marie op zich wachten door allerlei problemen met het geluid. Dat zorgt helaas voor veel onrust in het publiek, dat al die tijd zit te wachten op de aanvang van het optreden. Ook tijdens het optreden fluistert het publiek onrustig door de nummers heen.

CONCLUSIE
Jodie Marie doet hard haar best om het publiek mee te krijgen en te overtuigen. Of dat gelukt zou zijn zonder de vertraging is niet te voorspellen, maar vanavond lukt het haar in ieder geval niet. Het is mooi maar niet overtuigend.

CIJFER
5,5