Ron Pope krijgt het publiek muisstil

Prachtige en rustige set in Humanity House

Kim Raven | Foto’s: Karin Bruinenberg ,

De Amerikaanse singer-songwriter Ron Pope heeft naast zijn band The District ook een solocarrière opgebouwd. Een zeer productieve zelfs, want sinds 2008 bracht Pope maar liefst acht albums uit waarvan ‘Atlanta’ de meest recente is. Dit album kwam eerder dit jaar uit. De show op het Walk The Line Festival is zijn eerste optreden op het Europese vasteland, en hij is heel blij dat hij hier mag zijn.

GEZIEN
Walk The Line 2012, vrijdag 11 mei, Humanity House

MUZIEK
Ron Pope is een singer-songwriter die op bluesrock geënte songs maakt. Hij staat vanavond in zijn eentje in de zaal van het Humanity House en vertelt over bijna al zijn songs iets leuks. Hij begeleidt zichzelf daarbij met gitaar en bij de laatste paar nummers ook met de piano.

PLUS
De grappen die Ron Pope tussen zijn liedjes door maakt vallen in goede aarde. Het publiek lacht hartelijk en is tijdens zijn nummer muisstil, hierdoor klinkt het applaus nog harder. De nummers zijn goed te verstaan en de warme krachtige stem van Ron grijpt je vanaf de eerste noot. De teksten zijn soms grappig, maar meestal sterk en ontroerend. Een prachtig en rustig optreden op de juiste locatie.

MIN
Als je dan ergens over moet zeuren, is het wellicht de herhaling van sommige grappen. Na twee keer weten we wel dat je geen merchandise terug naar New York wil hebben omdat je een te klein appartement hebt. Maar eigenlijk is dat echt mierenneukerij.

CONCLUSIE
Een prachtige set met heerlijke luisterliedjes met mooie teksten gezongen door een grappige man met een fantastische stem.

CIJFER
9