O o o o o o o Oberhofer

Pakkende popdeuntjes die je doen glimlachen

Nienke van Olphen | Foto’s: Ramond Jaggessar ,

Met de pakkende tekst 'I don't want you to go o o o o, o o o o o, o o o o o o o o o' opent zanger en gitarist Brad Oberhofer, getooid in zijn olijke bloemetjesblouse, het grote 'o o o festijn' in de Zwarte Ruiter. De jongens van Oberhofer hebben er duidelijk zin in.

GEZIEN
Walk The Line 2012, vrijdag 11 mei, Zwarte Ruiter

MUZIEK

Het optreden van vanavond is het eerste optreden van de Europese tour van de band. Walk The Line heeft de primeur en we treffen het viertal vol energie, rechtstreeks vanuit Amerika. Het streven van Oberhofer is om filosofisch georiënteerde en energieke liedjes te maken die een glimlach op je gezicht toveren. En verdomd, vanaf de eerste noot is het raak. De vrolijke indiepop van de jonge jongens uit New York is zeer aanstekelijk. Of je nu wilt of niet, die glimlach die komt er en is voorlopig niet van plan je gezicht te verlaten. En die catchy deuntjes, wedden dat die minimaal de rest van de avond in je hoofd rondzingen.

PLUS
De jongens van Oberhofer zitten vol enthousiasme en energie en weten met de combinatie van uitstraling en pakkende popdeuntjes binnen vijf seconden de harten van het publiek te winnen. De aanstekelijkheid zit hem niet alleen in het hoge o o o gehalte. De fluitjes, fijne gitaarrifjes en het xylofoonspel van gitarist Matthew Scheiner nemen je mee, net als de energie die vooral Oberhofer zelf uitstraalt. De zanger beweegt zich al draaiend over het podium en schopt tegen zijn versterker, zelfs zo hard dat zijn glimmende schoen ervan uit schiet. De jonge indierockers zijn lief en aandoenlijk. Aan het einde van vertelt de frontman dat ze na de show ijs gaan eten, of we zin hebben om mee te gaan?

MIN
Jammer dat het enthousiasme van de jongelingen ook leidt tot gebroken snaren en langzame gitaarwissels, waardoor er minder speeltijd overblijft. Zonde van de tijd om te klooien met je snaren en je gitaarband als je maar vijfenveertig minuten hebt.

CONCLUSIE
Brad Oberhofer en de zijnen zijn er zeker in geslaagd om met hun filosofisch georiënteerde en energieke liedjes het Walk the line publiek vrolijk te stemmen.

CIJFER
8