Nerdy Tellison brengt beweging in de Zwarte Ruiter

Indierockers hebben nog wel zin in een afterparty

Linda Wimmenhove | Foto's: Karin Bruinenberg ,

De vier Britse jonge honden van Tellison verleiden het publiek in de Zwarte Ruiter vanavond tot een dansje. Met catchy indierock blijft deze band prima overeind gedurende het optreden tijdens Walk The Line.

GEZIEN
Walk The Line 2012, vrijdag 11 mei, Zwarte Ruiter

MUZIEK
Britse indierock met een Amerikaans emorockrandje

PLUS
Op het geïmproviseerde podium van de Zwarte Ruiter staan vier nerdy jongemannen voor een handjevol publiek. Zodra Tellison begint te spelen is het duidelijk dat de band gevoel heeft voor catchy nummers met hitpotentie. Ondanks dat de zanger praat met een onvervalst Brits accent, klinkt de muziek Amerikaans (in de stijl van Fall Out Boy). Op een rustpunt in het midden van de set na, speelt de band de uptempo songs in een rap tempo en de band krijgt zelfs het publiek in beweging. Hoewel Tellison langer doorspeelt dan het speelschema toelaat, is de band aan het eind van het optreden nog niet klaar met Den Haag, want de zanger vraagt of het publiek nog leuke plekken weet voor een afterparty.

MIN
De muziek van Tellison is niet origineel. Er zijn een dozijn bands met dezelfde sound, die hier inmiddels al mee zijn doorgebroken.

CONCLUSIE
Tellison maakt toegankelijke dansbare indierock met een Amerikaans emorocksausje en is zeker een band met hitpotentie.

CIJFER
7+