Moss maakt status van headliner waar

Amsterdamse band levert kwalitatief optreden af

Linda Wimmenhove | Foto's: Alice Mulder ,

In een volle grote zaal in het Paard van Troje laat Moss vanavond zien dat het tot de beste bands van Nederland behoort. Eerder dit jaar heeft de band het album 'Ornaments' uitgebracht, inmiddels alweer het derde album.

GEZIEN
Walk The Line 2012, vrijdag 11 mei, Paard van Troje (grote zaal)

MUZIEK
Amsterdamse poprockband rondom zanger Marien Dorleijn gooit al jaren hoge ogen op de Nederlandse podia en festivals. Moss is één van de headliners van de vrijdagavond. Bij de opening staat Moss in schemerlicht te spelen en het licht projecteert figuren op de gezichten en lichamen van de bandleden. Deze aankleding past perfect bij de sfeer van de muziek. De liedjes liggen goed in het gehoor, maar zijn nergens te makkelijk.

PLUS
Moss is duidelijk een doorgewinterde band, waarvan de bandleden goed op elkaar zijn ingespeeld. Opvallend is dat de nummers van ‘Never Be Scared, Don't Be A Hero’ luchtiger klinken dan het nieuwe materiaal van het album 'Ornaments'. Hoewel ook deze nummers het typische Moss geluid hebben, klinken ze donkerder. 'The hunter' en 'What you want' zijn al vaak te horen geweest op de radio en zorgen dan ook voor herkenning bij het publiek. Gedurende het concert moet Marien het even zonder zijn karakteristieke bril stellen, omdat hij zo intens staat te spelen en te wild beweegt. Moss is prettig om naar te kijken; een band zonder poespas die geconcentreerd staan te spelen. 

MIN
Op tweederde van de set weet Moss minder te boeien, doordat er een reeks minder pakkende nummers worden gespeeld. Bij het inzetten van 'I apologise' veert het publiek weer op en weet de band de aandacht toch vast te houden en het optreden tot een goed eind te brengen.

CONCLUSIE
Moss verkeert deze avond in goede vorm. Ondanks dat het optreden op een gegeven moment wat inzakt, blijft de kwaliteit van deze band overeind. Moss kan zeker tot de beste bands van Nederland worden gerekend.

CIJFER
8