Magische sfeer bij The Magnetic North

Een mooie droom zonder rode draad

Kim Raven | Foto’s: Alice Mulder ,

The Magnetic North mag het programma in het Nutshuis op vrijdag afsluiten. Dit is een typische Walk The Line band, in een gewone zaal zul je niet snel een optreden vinden waarbij zo'n magische sfeer wordt neergezet.

GEZIEN
Walk The Line 2012, vrijdag 11 mei, Nutshuis

MUZIEK
The Magnetic North bestaat uit singer-songwriter Hannah Peel en twee bandleden van Erland & The Carnival (vorig jaar nog te zien op Walk The Line), namelijk Erland Cooper en Simon Tong. Vanavond staat deze folkpopband met maar liefst zes bandleden op het podium.

PLUS
De dames en heren zijn goed op elkaar ingespeeld en wisselen regelmatig van plek en instrument. Hierdoor is het, naast een fijn dromerig en soms zelfs mythisch geheel, ook nog eens prettig om naar te kijken. De spannende combinaties van verschillende instrumenten, met onder andere violen,  zorgen voor een magische sfeer.

MIN
Tijdens het grootste gedeelte van het optreden staat het publiek stil, alleen tijdens het laatste nummer komt echt iedereen in beweging. En dat terwijl bewegen toch niet heel moeilijk zou moeten zijn op de toch fijne ritmes van The Magnetic North. Daarnaast is de warme stem van Erland Cooper prettiger om naar te luisteren dan de mythische stem van Hannah Peel.

CONCLUSIE
Ondanks dat Hannah Peel het overgrote deel van de zang op zich neemt, en niet de beter klinkende Erland, overtuigt de band met gemak het publiek. Met The Magnetic North waan je je namelijk als een klein kind in een sprookje waarvan je de rode draad niet echt begrijpt. Dromerig en mythisch.

CIJFER
7,5