Het bizarre Trippple Nippples is een spektakel

De zusjes Yuka Nippple, Qrea Nippple en Nabe Nippple pakken uit

Joris Telgen | Foto’s: Dennis Wisse ,

Het is een fantastische naam op het Walk The Line affiche: het Japanse Trippple Nippples. Helemaal overgevlogen uit Tokyo, heeft de band heeft de reputatie om een bizarre show weg te geven. In café de Zwarte Ruiter staan ze met z’n zessen op het podium gepropt. Yuka Nippple, Qrea Nippple, Nabe Nippple met begeleiding van drummer, gitarist en bassist.

GEZIEN
Walk The Line, zaterdag 12 mei, Zwarte Ruiter

MUZIEK
De zusjes Nippple staan versteend op het podium. Ze maken theater. Ze smeken het publiek om van ze te houden. Dan knalt de band erin, ze exploderen en er volgt een uitspatting van beweging met wilde gebaren, absurde expressies en uitzinnige poses. Ze zijn onvoorstelbaar lenig en het ziet er uit als een circus op het podium. De muziek is opzwepend met uptempo drums en basgitaar. Yuka, Qrea en Nabe schreeuwen de longen uit het lijf. Ze dragen maffe zelfgemaakte kostuums en zijn van top tot teen onder geschilderd met figuren en verfstippen.

PLUS
In de loop van het concert gaan de pakjes uit. Wat overblijft, is een drieling topless Japanse meisjes met gaffatape op de discrete plaatsen. Ze gaan compleet uit hun dak. Dit zie je niet elke dag. Only in Japan, zou je kunnen zeggen. Het enthousiasme en de positieve energie slaan over op het publiek. Er wordt gejuicht, gelachen en meegedanst. Iedereen in de Zwarte Ruiter ligt in een scheur. Superfun. Naast het visuele spektakel is de show voorzien van een bepaalde strakheid. Trippple Nippples heeft discipline en is perfect afgetraind. De nummers volgen elkaar naadloos op, er zijn sfeervolle rustpunten ingebracht en er gaat niks mis. Daarnaast heeft de band nog een aantal accessoires meegenomen voor extra gestoordheid. Zo worden er donuts in het publiek gegooid, aardbeien uitgesmeerd in het gezicht van één van de Nippples en is er een gigantisch spandoek meegenomen die aan het eind van het concert door het hele café gaat. Gimmicks, zonder meer, maar dat is nou net wat zo leuk is aan deze Japanners.

MIN
Muzikaal gezien stelt het natuurlijk niet zo veel voor. De drummer gebruikt samples om de nummers aan te vullen en eigenlijk is de hele band van drums, bas en gitaar overbodig. Hier had ook een simpele backing track kunnen volstaan. Verder zijn de Nippples ook geen uitmuntende zangeressen, al doen ze het prima. Het is voor een deel gekrijs, geschreeuw, gelach en simpelweg het produceren van zoveel mogelijk geluid. Overigens kunnen ze wel uitstekend dansen.

CONCLUSIE
Trippple Nippples is onvoorstelbaar humoristisch. De grappige maar flitsende dansende zusjes  krijgen iedereen in beweging. Het is absurd, uitzinnig en verschrikkelijk leuk. De opzwepende muziek, de gimmicks en de sfeer. Het is een compleet plaatje. In combinatie met de strakke show maakt dit één van de toppers van het festival. Als je hier niet bij was, dan heb je wat gemist. Zonder meer.

CIJFER
8