Fifteen minutes of Moon

Jonge belofte slaagt er niet in de hooggespannen verwachtingen waar te maken

Nienke van Olphen | Foto’s: Michella Kuijkhoven ,

Willy Moon, daar kunnen we kort over zijn. Wie verwachtte dat Moon, met zijn postmoderne, hitgevoelige gekte een optreden zou neerzetten dat het wel eens tot de hoogtepunten van Walk The line 2012 zou kunnen schoppen komt vanavond bedrogen uit. Helaas voor de in Londen gevestigde, van origine Nieuw-Zeelander, waren dat er velen.

GEZIEN
Walk The Line 2012, vrijdag 11 mei, SuperMarkt

MUZIEK
Het publiek dat zich om half negen massaal naar de SuperMarkt heeft gespoed, krijgt eerst nog een uitgebreide soundcheck voorgeschoteld. De jonge rockabilly laat op zich wachten. Het is al na kwart voor negen als Moon iets meer dan 'fashionably late' in driedelig pak het podium betreedt. In amper twintig minuten tijd knalt Moon zijn stuk voor stuk ultrakorte nummers het publiek in. Overenthousiast dansend, begeleid door een dj en twee kittig geklede dames op gitaar en drum, werkt Moon in sneltreinvaart zijn weinig variërende set af. Voor het podium wordt slechts door een enkele fanatiekeling meegedanst. De hit 'I wanna be your man' is het enige nummer dat in de hele SuperMarkt de voetjes doet bewegen.

PLUS
Het visuele aspect heeft Willy Moon goed uitgedacht. De kleding en moves in de stijl van de jaren '50 rock-'n-roll zien er veelbelovend uit. En laten we vooral de toegevoegde waarde van de bloedmooie muzikale dames in hun spannende pakjes niet vergeten.

MIN
Waar de vorige week uitgebrachte EP ‘Yeah Yeah’ van Moon goed in elkaar zit, laat de kwaliteit van de explosieve beatmuziek van de eigentijdse sound van de jonge belofte vanavond te wensen over. De instrumenten zijn slecht op elkaar afgestemd. De zang van Moon is, overstemd door gitaar, nauwelijks te horen. Misschien maar goed ook, want het was niet overal even zuiver. Op muzikaal gebied weet de jonge belofte de hooggespannen verwachtingen bij lange na niet waar te maken.

CONCLUSIE
Moons EP klinkt veelbelovend. Moon vergeet echter live net zoveel energie te steken in de kwaliteit van de muziek als in zijn moves en kleding. Jammer.

CIJFER
5