Eerste editie Jazzin’ The Hague afgelast

Toch geen nieuw jazzfestival in Den Haag

Remco van der Ham ,

Jazz en Den Haag. Sinds het verhuizen van North Sea Jazz naar Ahoy in Rotterdam gaan deze twee niet bepaald hand in hand. Na het verdwijnen van Pure jazz en het fiasco rondom The Hague Jazz leek er met Jazzin’ The Hague weer hoop op een Haags jazzfestival. Het mocht helaas niet zo zijn, vandaag maakte de organisatie van het festival bekend dat het festival is afgelast.

Jazzin’ The Hague zou op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni voor het eerst plaatsvinden in het World Forum Theater in Den Haag. Vandaag laat de organisatie weten dat de zeer tegenvallende kaartverkoop heeft geleid tot “een situatie waarin het onverantwoord is het festival door te laten gaan”. Op het programma stonden onder andere optredens van Roy Hargrove, Macy Gray, Kraak & Smaak, Sven Hammond Soul, Oleta Adams, New Cool Collective en Hans Dulfer. “Ondanks de vele positieve berichten in de media over het initiatief, het sterke programma en de uitgebreide marketinginspanningen, is het niet gelukt om voldoende kaarten te verkopen op basis waarvan er een festival georganiseerd kan worden dat eer doet aan de geprogrammeerde artiesten en zou kunnen voldoen aan de verwachtingen die de consument van een dergelijk festival mag hebben”,  aldus Arwin Touw namens de organisatie.

Touw: “Met veel positieve energie, hebben we een fantastisch programma met nationale- en internationale artiesten in elkaar kunnen zetten en waren alle betrokkenen bij dit grote project enthousiast bezig om een onvergetelijke eerste editie van de grond te krijgen. Ook was er veel aandacht voor jong talent en waren Haagse partijen als het Koninklijk Conservatorium, Het Koorenhuis en Stichting Prospero nauw verbonden aan het festival. Met pijn in het hart moeten wij helaas constateren dat het publiek het massaal heeft laten afweten en dat de basis voor een jazzfestival in Den Haag blijkbaar is verdwenen.”

Gekochte kaarten kunnen worden geretourneerd tegen volledige vergoeding van de aanschafwaarde. Meer info volgt vanmiddag via de website van Jazzin’ The Hague.