Een veelbelovende toekomst voor Theme Park?

Vrolijke tropical indiepop, gewoon in de Zwarte Ruiter

Cathelijne de Groen | Foto’s: Alice Mulder ,

Theme Park speelde eerder dit jaar al op het Groningse Eurosonic en vandaag op het Haagse festival Walk The Line. De Londenaren weten hoe ze muziek moeten maken, maar de uitvoering mag nog wat aan gesleuteld worden.

GEZIEN
Walk The Line 2012, vrijdag 11 mei, Zwarte Ruiter

MUZIEK
Het Londense Theme Park bestaat uit de tweelingbroers Miles en Marcus Haughton (zang en gitaar), Oscar Manthorpe (gitaar), Louis Bhose (basgitaar) en Phil Jordan (drums). Vrolijke indiepop met een vleugje Vampire Weekend, Givers en als klap op de vuurpijl worden ze vaak vergeleken met Talking Heads. Geen verkeerd rijtje namen en hoewel dit vergelijk terecht is, moeten ze live nog heel wat waarmaken.

PLUS
Een band voor de nieuwe zomerhit. Jamaica wordt aangekondigd als hun nieuwe single en heeft vast potentie als zwoel zomerhitje. Miles, Marcus, Oscar en Louis staan alle vier op een rij op het podium met daarachter de drummer. Vooral de twee broers bewegen lekker mee op de muziek. Helaas vaak wel ten koste van hun zang. Je waant je op een tropisch eiland met een zacht koel briesje dat langs je wangen waait en ze sluiten af met een pittig strandfeest in de avond.

MIN
De zware bassen waar het vrolijke tropical geluid in verloren gaat. Dit leek ook opzettelijk te zijn en geen technisch foutje. Jammer, want voor het vrolijkheidsgehalte kun je beter de nadruk leggen op de hogere dansbare tonen. Helaas is over het algemeen de uitvoering van de nummers maar matig, vaak rommelig en onzuiver.

CONCLUSIE
De band staat duidelijk nog in de kinderschoenen. De vraag is of ze nog verder zullen groeien en we meer van ze gaan horen. Of wordt dit een eendagsvlieg met een leuk zomerhitje? Het lijkt erop dat hier nog wel meer te halen valt.

CIJFER
6,5