Deelnemers Road To Parkpop 2012 bekend

Strijd om laatste podiumplek barst los

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De afgelopen weken konden urban acts uit het hele land zich inschrijven voor de Road To Parkpop; de strijd om de laatste beschikbare podiumplek te bemachtigen. Er kwam een recordaantal van 416 inzendingen binnen bij de organisatie van Parkpop, waarvan er maar tien door kunnen naar de voorrondes die op 30 mei en 10 juni plaatsvinden in het Paardcafé. De selectie is vandaag bekend gemaakt.

Inschrijven kon via de 2minutenshow van Pinguin Radio en daar verdiende iedere deelnemer al meteen heel gemakkelijk z’n eerste twee ‘minutes of fame’, want van iedere inzending werden twee minuten van de demo uitgezonden. De tien kanshebbers op een plek op het Staedion Stage tijdens Parkpop op zondag 24 juni in het Zuiderpark zijn Brown Sensation, Capitol Hill, Desperados, Double H, Jon Tarifa (foto), Juicy Jones, Model Depose, New Manhattan Bigband, Para Percussie en RAMRockaz.

De voorrondes vinden plaats op woensdag 30 mei en zondag 10 juni in het Paardcafé in Den Haag. Na de twee voorrondes gaan er vier finalisten door naar de grote finale tijdens North Sea Jam in het Fast Surfdorp in Scheveningen. Een deskundige jury buigt zich over de kwaliteiten van alle acts, maar de helft van de einduitslag ligt in handen van het aanwezige publiek. Een DB meter wijst uit welke act de meeste steun krijgt van het aanwezige publiek in de vorm van applaus. Naast een optreden op Parkpop is de winnaar van The Road to Parkpop ook verzekerd van een optreden op I Love Hiphop in 2013. De winnaar van The Road to Parkpop van vorig jaar, rapper Vinny, treedt dit jaar op tijdens I Love Hiphop dat dit jaar op de dag voor Parkpop eveneens plaatsvindt in het Zuiderpark.

Indeling voorrondes
Wo 30 mei: Brown Sensation, Double H, Jon Tarifa, Para Percussie en RAMRockaz
Zo 10 juni: Capitol Hill, Desperados, Juicy Jones, Model Depose en New Manhattan Bigband