De Nooduitgang zet Haagse electro-scene op de agenda

Zweten tijdens een heftige zomeravond in de Pip

Liza Kleijberg ,

Naast het oude PTT gebouw aan de Binkhorstlaan 36 galmen de diepe bassen en elektronische melodieën. De Haagse undergroundscene maakt zich op voor een veelbelovende avond waarbij Haagse dj’s en producers, internationaal gevestigd en gerespecteerd, het publiek in de Pip een onvergetelijke avond zullen bezorgen tijdens De Nooduitgang.

De Pip is gelegen op het terrein van Binck36 aan het spoor. Aan de zijkant van de Pip is er voor het zomerseizoen een terras neergezet. Het terras bevindt grenzend zich aan de heuvel waarover om de zoveel tijd langzaam een trein richting het Holland Spoor rijdt. De Pip is het perfecte decor voor de Haagse undergroundavond op deze prachtige zwoele zomernacht in mei. Een dj op het terras mag dus niet ontbreken. Signals DJ Team ft. Shemale staat in zijn hemdje heerlijke plaatjes te draaien vanuit de hoek van het terras. Rond 02.00 uur, wanneer het wat frisser wordt, wordt er buiten een flink kampvuur gemaakt. Van de kou lijkt het publiek echter niets te merken. Drie jongens met rode verhitte koppen lopen de zaal uit richting het terras, steken een sigaret op en kijken voldaan om zich heen. Het zweet glimt op hun armen. Niet alleen het publiek danst zich in het zweet, voor de dj’s wordt het ook flink heet onder de felle discolampen.

Trouwe bezoekers van de Pip weten dat het feestje pas echt los gaat rond half twee, twee uur. Zo ook tijdens De Nooduitgang. Waar de zalen rond 00.30 uur op een enkeling na nog leeg waren, staan de zalen een uur later vol. De zaal aan de voorzijde van de Pip, genaamd Pass Time Paradise, stroomt vol terwijl Mr. Pauli zijn introductie maakte met experimentele geluiden, herkenbaar voor de Haagse electro underground scene. De bijpassende visuals van Godspill en Lichtjes & Bakk biedt het oog niet zomaar wat achter elkaar geplakte plaatjes. De beelden doen denken aan de Popart uit de jaren 60 maar dan in zwart wit en toegepast op het thema De Nooduitgang: verschrikte gezichten van jonge meisjes en een huilend koppel dat elkaar in de armen neemt. Op meters grote houten platen zijn deze situaties ook geschilderd en zijn te zien in de danszalen en buiten op het terras.

Mr Pauli laat zich van zijn beste kant zien, met een grote glimlach op zijn gezicht mixt hij de electro platen aan elkaar, waaronder ‘Don’t want to be you’. Ook de kleine zaal aan de achterkant: Dark Room Antics, staat goed vol. Het publiek gaat los op de goed dansbare electro van de nieuwkomer Still Serious Nic. Hij warmt het publiek op voor de gevestigde naam Legowelt. De avond is complete als ook Turbo Polyp het podium betreed. De Haagse electro underground scene is verre van dood, dat bewijst deze avond met volle zalen. Het publiek gaat los en geniet van de perfecte locatie.