Com Truise heeft geen opsmuk nodig

New Yorker maakt indruk met eighties revival

Remco van der Ham | Foto’s: Jan Rijk ,

Com Truise is de alias van de uit New York afkomstige producer Seth Haley. Vorig jaar bracht hij eerst de EP ‘Cyanide Sisters’ uit, datzelfde jaar nog gevolgd door debuutalbum ‘Galactic Melt’. Een productief mannetje dus, met tevens een uitstekende live reputatie. Ook vanavond wordt Haley op het podium vergezeld door een live drummer.

GEZIEN
Walk The Line 2012, zaterdag 12 mei, SuperMarkt

MUZIEK
Subtiele eighties electro met dromerige soundscapes en pakkende synthesizer melodieën. Het knappe aan het optreden is dat Haley alle nummers live mixt en waar nodig extra partijen toevoegt. De nummers zijn allemaal volledig instrumentaal maar het ontbreken van vocalen stoort allerminst. Een dj-booth of -tafel mist vanavond in de SuperMarkt, wat betekent dat Haley diep voorovergebogen zijn werk staat te doen. Dat kan niet goed zijn voor je rug.

PLUS
Die drummer, wat een beest. Zelden iemand zo goed en zo strak zien meespelen met een elektronische act. De drums en de door Haley live gemixte muziek lopen perfect door elkaar heen en vormen zo één geheel. Het publiek lijkt in het begin wat onwennig maar naarmate de set vordert zijn steeds minder mensen in staat de pakkende 80’s electro te weerstaan.

MIN
Visueel valt er niet zo veel te beleven. Haley draait geconcentreerd aan knopjes, drukt op toetsen en kijkt op zijn laptop. Ook de meegekomen drummer speelt in opperste concentratie. Kom je voor een show, dan ben je bij Com Truise niet aan het juiste adres. Ook wordt de muziek op een gegeven moment wel iets teveel van hetzelfde. En had nu niemand een hogere dj-booth voor die arme man kunnen regelen?

CONCLUSIE
Het ontbreken van enig visueel spektakel is dan wel een minpunt, maar wat heb je aan show als je het met de muziek alleen ook al redt? Dat zit bij Com Truise namelijk wel goed. De sublieme live drummer maakt het muzikale plaatje compleet.

CIJFER
7,5