B Sharp mist zichtbaar zijn publiek

Haagse band beloont desondanks de trouwe toeschouwers in halfleeg Paardcafé

Julie Enthoven | Foto’s: Ramond Jaggessar ,

Zonnestralen wringen zich nog door het glas boven het podium wanneer B Sharp op zaterdag om 19.00 uur de snaren aanslaat. In het Paarcafé mengt een handjevol ouders zich met anderhalve man en een paardenkop, een klein leger loyalen die voor hun toewijding wordt beloond.

GEZIEN
Walk The Line, zaterdag 12 mei, Paardcafé

MUZIEK
Britpop á la Arctic Monkeys gecombineerd met gitaarsolo’s die doen denken aan klassieke rock uit de lp-koffers van Veronica. Een vleugje electro zorgt voor de nodige modernisering en maakt B Sharp vrolijk en dansbaar.

PLUS
Met een enorme hoeveelheid gitaarrifjes, keyboardloopjes en zanglijnen klinkt ieder nummer van B Sharp vol en met liefde bereid. De melodielijnen zijn vrolijk, de nummers zijn logisch opgebouwd en de bandleden musiceren ondanks de halflege zaal zichtbaar enthousiast. Door de nummers regelmatig uit te bouwen tot een aanzienlijke bak georganiseerde herrie laten de muzikanten zien hun instrumenten te beheersen en goed op elkaar ingespeeld te zijn. Een welkome afwisseling in de set zijn de rustige nummers: door de grote hoeveelheid variatie in de muziek laat de band zijn liedjes individueel goed tot zijn recht komen. Het fijnst in het repertoire blijven nummers als ‘Journey to the top’, dansbare electrodingetjes die in een volle zaal ongetwijfeld de voetjes van de vloer krijgen.

MIN
In een volle zaal dus. Het potentiele danspubliek zit op de vroege zaterdagavond echter nog achter de aardappels en bij het toegestroomde loyaliteitsleger komen de knietjes nauwelijks in beweging. Een klein aantal geboeide luisteraars kan voordelig zijn, maar de mannen van B Sharp beschikken nog niet over voldoende publieksgevoel om het concert van een geregisseerde meedansshow om te bouwen naar een losse, intieme aangelegenheid. Verder blijkt de overvloed aan rifjes, loopjes en lijntjes zowel de kwaliteit als de valkuil van de band. De individuele partijen vloeien niet altijd naadloos over in het geheel van de nummers waardoor soms een rommelig geluid ontstaat. Door een technische storing komt helaas niet al het gitaarwerk goed uit de verf.
 
CONCLUSIE
B Sharp brengt een afwisselende set met prima liedjes die hier en daar wat schaafwerk behoeven. De band beloont het toegestroomde publiek door met enthousiasme de geplande show af te draaien, maar mag iets beter inspelen op de omstandigheden.

CIJFER
7+