A Cure For Gravity toont zijn potentieel

Veelbelovende indierock met elektronische invloeden

Remco van der Ham | Foto’s: Milan Tettero ,

Eén van de vier Haagse bands op het programma van de derde editie van het Walk The Line Festval was A Cure For Gravity. Een gewaagde keuze van de organisatie, omdat deze gloednieuwe band eigenlijk nog maar weinig van zich heeft laten horen. Aan het vijftal dus de schone taak het door de programmeur gestelde vertrouwen niet te beschamen.

GEZIEN
Walk The Line 2012, vrijdag 11 mei, Zwarte Ruiter

MUZIEK
Hoewel A Cure For Gravity als band nog weinig cv heeft opgebouwd, hebben de individuele muzikanten dat wel degelijk. Vooral drummer Mark van der Werff. Hij speelde eerder in succesvolle bands als Glowball (met Ready To Play oprichters Johan Witt en Rick Jillissen en musicalster Martin van der Starre) en Silverlake. Zanger Remy Rond en gitarist Sebastiaan van Denzel speelden eerder samen in de band Indigo. De band wordt gecompleteerd door bassist Wouter Romeijnders en Lennart Lansbergen die de toetsen en elektronica bediend. Muzikaal valt de band in het alom bekende indierockstraatje, maar dan met een flinke injectie electro.

PLUS
Hier staan ervaren muzikanten op het podium, dat straalt er meteen van af. Het spel van het vijftal is strak en de sound is vet. Dikke plus één voor geluidsman Pepijn Stutterheim overigens, die als een bezetene aan de knoppen zit te draaien en daarmee de stelling dat een geluidsman eigenlijk een extra bandlid is, nog maar eens bevestigt. Zanger Remy maakt regelmatig gebruik van stemvervorming en dat werkt goed in het materiaal van A Cure For Gravity. In de stukken waarin de band wat vrijer kan spelen, zoals bij verschillende outro’s, komt de muziek nog het best tot zijn recht.

MIN
Hoewel de sound in het algemeen wel goed zit, lijkt de band nog wel zoekende naar de verhouding tussen het traditionele instrumentarium en het elektronische gedeelte. De twee vloeien niet altijd even lekker in elkaar over. Ook schreeuwt de muziek om meer show, bijvoorbeeld in de vorm van visuals. De muziek is stevig en dansbaar, maar de band staat nog wat onzeker en statisch op het podium. Pas bij het laatste nummer lijkt de band echt los te komen.

CONCLUSIE
A Cure For Gravity toont vanavond veel potentieel te hebben, maar helemaal af is de set en ook de show nog niet. Maar een band die nog zo weinig heeft samengespeeld kun je dat misschien ook niet heel erg kwalijk nemen.

CIJFER
7