3voor12 Den Haag tipt Walk The Line 2012

Welke acts mag je niet missen?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vanavond gaat de derde editie van Walk The Line van start met een preview op de Grote Markt en in de 330live. Het eigenlijke festival vindt plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei en 3voor12 Den Haag zal ook dit jaar weer uitgebreid verslag doen van het festival. Wij sturen je uiteraard niet onvoorbereid op pad en daarom selecteerden we een aantal acts uit het programma die je zeker moet gaan bekijken.

De gloednieuwe Haagse band A Cure For Gravity opent op vrijdag het festival in de Zwarte Ruiter. De band, met (ex-)leden van bands als Indigo, Glowball en Silverlake, maakt een mix van elektronische rock en dansbare pop. Binnenkort kun we bovendien het debuutalbum al verwachten. We zijn benieuwd!
Te zien: vrijdag 11 mei om 19.00 uur in de Zwarte Ruiter


Met een van de meest opvallende en verontrustende clips van de afgelopen jaren wist The Hickey Underworld al snel de aandacht op zich te vestigen. Met hun ruige rock roepen de Antwerpenaren de vergelijking op met Triggerfinger en zowel het titelloze debuutalbum als het onlangs uitgebracht vervolg ‘I’m Under The House, I’m Dying’ werden geproduceerd door Das Pop. En bekijk hieronder dan maar even de eerder genoemde videoclip. Je bent gewaarschuwd.
Te zien: vrijdag 11 mei om 19.15 uur in de SuperMarkt


De rock’n roll van de jaren ’50 wordt levende gehouden door de Britse zanger Willy Moon, oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland. “Totaal postmoderne gekte, maar steeds hitgevoelig, stijlvol en fris” luidde de conclusie van 3voor12 na Motel Mozaïque. Single ‘I wanna be your man’ is niet uit je kop te krijgen. 3FM- dj Gerard Ekdom was al om, nu de rest van Nederland nog.
Te zien: vrijdag 11 mei om 20.30 uur in de SuperMarkt


Energiek. Dat is toch wel de beste manier om Pulled Apart By Horses in één woord te omschrijven. Zo energiek zelfs, dat frontman Tom Hudson soms zo uit zijn dak gaat dat hij moet kotsen. Maar geen zorgen, hij heeft braaf een emmertje op het podium. De alternatieve rock van de vier Britten is hard, bruut en compromisloos.
Te zien: vrijdag 11 mei om 22.15 uur in het Paard van Troje (kleine zaal)


Er staat een spannende samenwerking op het programma van Walk The Line; Swimming and Dallas Simpson. Swimming is een Engelse artrock formatie en Dallas Simpson een geluidskunstenaar. Simpson sampled het geluid van de band en zendt dit uit naar het publiek dat koptelefoons draagt. Samen met de videoprojecties belooft dit een spectaculaire belevenis te worden.
Te zien: zaterdag 12 mei om 19.30 uur in het Humanity House

 

Met ‘Here to stay’ was de Amerikaanse band Milagres al regelmatig op de Nederlandse radio te horen. De band maakt fijne indiepop waarbij er vergelijkingen worden getrokken met The National en Elbow. Het vorig jaar verschenen album ‘Glowing Mouth’ doet het al goed en het zal niet lang duren voordat deze formatie uit Brooklyn definitief voeten aan de grond krijgt.
Te zien: zaterdag 12 mei om 20.15 uur in het Paard van Troje (grote zaal)

 

Bij een band die zich vernoemt naar een toetsencombinatie (Alt-J vormt het teken ∆) zou je al snel denken aan bijvoorbeeld een obscure dance act, maar niets is minder waar. De band Alt-J (voorheen Films) maakt indiepop/folk met hier en daar wat elektronische invloeden. De band bracht tot nu toe pas twee nummers uit, maar de reacties zijn er niet minder om.
Te zien: zaterdag 12 mei om 21.00 uur in het Paard van Troje (kleine zaal)

 

Eén van de hoogtepunten van Le Guess Who 2011 was de Amerikaanse producer Seth Haley, beter bekend onder zijn alias Com Truise. Hij maakt instrumentale elektronische muziek waarbij hij live een drummer meeneemt. Met zijn elektronische soundscapes creëert hij een soort droomwereld waar je keihard in mee wordt gezogen.
Te zien: zaterdag 12 mei om 21.15 uur in de SuperMarkt

 

De Australische psychedelische rockband Pond bestaat sinds 2008 maar heeft inmiddels al vier albums uitgebracht. ‘Beard, Wives, Denim’ is daarvan de meest recente en kwam in maart 2012 uit. Bij Pond mag ‘iedereen spelen wat ‘ie wil, wanneer ‘ie wil, in een egovrije en verplichtingsvrije muziektrip’ en dat hoor je terug in de muziek.
Te zien: zaterdag 12 mei om 22.45 uur in de SuperMarkt