Westlands koor op tour met Kyteman Westlands koor op tour met Kyteman

Nieuw orkest vanmorgen in première bij Giel op 3FM

, Redactie 3voor 12 Den Haag

Westlands koor op tour met Kyteman

Nieuw orkest vanmorgen in première bij Giel op 3FM

Redactie 3voor 12 Den Haag ,

Vanmorgen ging het nieuwe ‘project’ van Colin ‘Kyteman’ Benders in première in het programma van Giel Beelen op 3FM. Met The Kyteman Orchestra werd de nieuwe single ‘Mushroom cloud’ voor het eerst live gespeeld. Het nieuwe orkest van Kyteman, de opvolger van zijn hiphoporkest, heeft ook een Haags tintje. Het theaterkoor van Dario Fo uit Poeldijk, met onder andere bandleden van de Haagse bands Grace en November’s Dream, is te horen op het album en zal ook meegaan op tour.

Het koor werkte eind 2011 mee aan de opnames van het nieuwe album van Kyteman. “Vooral de krachtige, jonge stemmen van het koor wilde hij graag op het album. Over de resultaten van die opnames was Kyteman zo enthousiast dat hij het koor heeft gevraagd om mee te werken aan de concertreeks waarin zijn nieuwe album wordt gereleased en gepromoot”, aldus Dario Fo. Het koor zingt op zes nummers mee tijdens de tour. We vinden het een hele eer gevraagd te zijn en vinden het fantastisch om mee te werken aan zo'n nieuw, inspirerend project van deze eigenzinnige, talentvolle componist/muzikant.”

Het ochtendprogramma van Giel kwam vanmorgen vanuit Kytopia in Utrecht, waar niet alleen The Kyteman Orchestra maar ook Bombay Show Pig optrad. Vanavond zal het orkest ook te zien zijn bij De Wereld Draait Door, de komende maand gevolgd door een uitgebreide tour. The Kyteman Orchestra zal onder andere te zien zijn op festivals als Lowlands, Pinkpop, North Sea Jazz en Paaspop en in uitverkochte zalen als Tivoli, Oosterpoort, 013 en Paradiso.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag