Jonge punkers en oude helden in Bazart Jonge punkers en oude helden in Bazart

“Teenagers and punkrock for life”

, Robin Stroop | Foto’s: Peter Nuijen

Jonge punkers en oude helden in Bazart

“Teenagers and punkrock for life”

Robin Stroop | Foto’s: Peter Nuijen ,

Zondag 18 maart trakteerde een drukbezocht Bazart op een indrukwekkende mix van jonge en oude punk helden. Het inmiddels beruchte Disturbance stond naast oude punklegendes TV Smith en UK Subs geprogrammeerd. Tezamen maakten ze een mooie avond en keerde na afloop zo’n 200 man met ruisende oren voldaan huiswaarts.

TV Smith trapt de avond af. Moederziel alleen met slechts zijn gitaar als metgezel, geeft de Britse punkrock singer-songwriter een intiem optreden. Na twee songs moet hij een snaar vervangen. Hij weet het publiek te blijven boeien met een gezonde dosis humor, om vervolgens ‘One day my string will snap’ in te zetten. TV Smith geniet duidelijk van het performen. Mooie emoties sieren zijn gezicht en passen goed bij zijn melodieuze spel en rauwe maar warme stem. De seventies-feel van het repertoire doet verlangen naar gras onder blote voeten en een buitenpodium. Zo’n locatie zou de oude punkrocker zeker niet misstaan.

Bij de eerste noten van Disturbance gaat het publiek meteen los. Zanger Rob van de 4-koppige punk/hardcore formatie kijkt woest de zaal in. Getooid met een hanenkam loopt hij als een gekooide leeuw over het podium. Met enorm veel energie weten de mannen van begin tot eind een strakke show neer te zetten. Tot twee keer toe worden ze door UK Subs frontman Charlie Harper als “Best fucking band in Holland” bestempeld, een prachtcompliment voor de heren van Disturbance.

Het is duidelijk dat het gross van het publiek op de UK Subs heeft gewacht. De Britse punkrockers spelen al sinds 1976 onder leiding van Charlie Harper. Nog lang niet voorbij hun houdbaarheidsdatum, spelen de heren geroutineerd en met volle overgave. De punkrockers van het eerste uur laten met hun energieke performance de zaal exploderen. Bezoekers gooien zichzelf op het podium, pogoën en stagediven er lustig op los. Tot groot plezier van de UK Subs. Oude en nieuwe songs, afgewisseld met een geintje, zorgen voor een geweldig spektakel. Na afloop wordt het minutenlange “we want more” beloond met een paar extra nummers. De belofte “teenagers and punkrock for life” van de 67-jarige frontman maakt UK Subs meer dan waar.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag