Funky feelgood vibes en groovy rockritmes met THE ARC Funky feelgood vibes en groovy rockritmes met THE ARC

Presentatie eerste single ‘It’s okay’ in het Leidse LVC

, Marije Pluym | Foto’s: Eefje Lammers

Funky feelgood vibes en groovy rockritmes met THE ARC

Presentatie eerste single ‘It’s okay’ in het Leidse LVC

Marije Pluym | Foto’s: Eefje Lammers ,

Neerlands nieuwste hiphopformatie THE ARC stond afgelopen donderdag 15 maart op het podium van het Leidse LVC. Voormalig Stereo-bassist Noah Smith werkte drie jaar aan dit project en nu mag iedereen het resultaat gaan horen. Gesteund door familie, vrienden, fans en ex-collega’s van onder andere Stereo en Destine presenteerde THE ARC haar eerste single ‘It’s okay’.

De avond wordt geopend door Vlijmscherp. De nederhoppers stonden in 2010 nog in de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland en organiseerden tijdens Serious Request 2011 in het LVC het festival ‘Hiphop 4 ya Mama’. Vanavond zetten ze als voorprogramma van THE ARC een vlammende set neer waarin invloeden van The Prodigy en De Fakkelbrigade duidelijk terug te horen zijn. Tijdens een aantal nummers laat de formatie zich vocaal ondersteunen door zangeres Mirte Plomp. Hoewel dit rustpuntjes tijdens de show zijn, zakt het energielevel nergens in. Voor een act die pretendeert niet te commercieel te willen zijn zetten ze toch een hele toegankelijke show neer. Maar goed, het één hoeft het ander niet te bijten natuurlijk.

Dan is het moment waar iedereen voor gekomen is daar: De onthulling van THE ARC. De band is het kindje van Noah Smith en bestaat verder uit gitaristen Jean Baptiste Zablone (Ex-Stereo) en Maroen Franse, bassist Roger Steward (The Hot Stewards) en drummer Robin Faas (ex-Destine). Tijdens het openingsnummer begeleidt Smith zichzelf nog op gitaar, maar die wordt daarna aan de wilgen gehangen zodat hij zich kan focussen op zijn nieuwe taak: rappen. Het is duidelijk te zien dat de band, en vooral Smith, zijn ziel en zaligheid in het project heeft gestopt. De nummers die ze vanavond ten gehore brengen zijn stuk voor stuk catchy en de band heeft een heel herkenbare sound die ze zelf omschrijven als funky feelgood vibes en groovy rock ritmes die gecombineerd worden met de flows van Smith. Muzikaal staat de band als een huis en ook de raps zijn prima te doen. Smith heeft hard gewerkt aan zijn Engelse uitspraak. Hoewel deze (vooral op de single) nog niet perfect is, wordt dat nergens echt storend.

De naam van de band is symbolisch. Zoals op de Bijbelse ark verschillende dieren worden samengebracht, brengt THE ARC muzikanten bij elkaar. De band werkt voor de verschillende nummers met gastvocalisten. Zij staan vanavond niet op het podium, maar hun stemmen worden ter plekke door de nummers gemixt. Astrid Kunst (Stereo) verleent haar medewerking aan de tweede single ‘Pieces’ en Yasmin van der Velden (Yasmin) is te beluisteren op het intense ‘Happy’. Jessie Nambiar van Valerius zou oorspronkelijk te horen zijn op het nummer waar het vanavond om gaat: ‘It’s okay’. Een nummer wat na één keer luisteren niet meer uit je hoofd te krijgen is. Zomers, vrolijk en dansbaar.

Als THE ARC een radiostation zo ver weet te krijgen om ‘It’s okay’ aan de playlist toe te voegen, zou het zomaar kunnen zijn dat we nog veel van THE ARC gaan horen. De formule achter de band is goed doordacht en tot in de puntjes uitgewerkt. Ze hebben duidelijk lol in wat ze doen. Met hun eerste single hebben ze in ieder geval een lekker lentehitje in handen. Zaterdag 24 maart zijn ze vanaf 21.00 uur te zien in het Paardcafé.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag