Afwisselend avondje rock met Hard Bazart Afwisselend avondje rock met Hard Bazart

Met The Wait, Buzz Rockington en From Heaven’s Expelled

, Jasper Hartog | Foto’s: Sasha Ivantic

Afwisselend avondje rock met Hard Bazart

Met The Wait, Buzz Rockington en From Heaven’s Expelled

Jasper Hartog | Foto’s: Sasha Ivantic ,

Dat het een avond met veel rock zou worden stond vast bij Hard Bazart. Drie totaal verschillende bands stonden op vrijdag 16 maart op de bühne. Het duurde even voordat de boel op gang kwam, mede door het wat tegenvallende bezoekersaantal. Bazart is een uitstekend podium voor een avondje rock en metal. Het is klein, maar beschikt over een prima podium en akoestiek.

Het enigszins afgelegen Bazart is het toneel waarop The Wait van start gaat. The Wait bestaat uit een drietal Westlandse jongelingen en heeft een aanstekelijke Britpop sound, die veel doet denken aan de new wave bandjes uit de jaren ‘60, ‘70. Opvallend is dat de frontman veel weg heeft van Buddy Holly. De band speelt een strakke set, die wordt afgesloten met een cover van Nirvana’s  ‘About a girl’, dat exact aansluit bij de stijl die de band hanteert. Britpop in het kwadraat met een dikke knipoog naar Arctic Monkeys en Oasis.

Het tempo wordt met Buzz Rockington uit de Hofstad een toontje opgevoerd. Deze vierkoppige rockband laat ouderwetse hardrock herleven, met AC/DC-achtige riffs en een vleugje funk. De band die ooit begon als metalband, omschrijft zichzelf als  ‘heart n soul, rock ’n roll!’ en dat is te merken. Veel rock ’n roll in een hoog en strak tempo. Nadeel is wel dat de zanger slecht verstaanbaar is en daardoor niet helemaal uit de verf komt.

De hoofdact is de Goudse band From Heaven’s Expelled en trekt de lijn voort waar we gebleven waren. Dit keer met een regelrechte crossover van metal en hiphop. De band laat onder andere materiaal horen van de nieuwe in eigen beheer uitgebrachte EP ‘We Are New Breed’. Op de website van Bazart wordt de band omschreven als ‘Limp Bizkit on steroids’. Dit is door de combinatie van rock, metal en hiphop een snel gemaakte vergelijking. De band schakelt echter wel een tandje harder dan de Amerikaanse nu-metal trendsetters. Old school en death metal met snoeiharde riffs en afwisselende breaks en schreeuwpartijen. Kortom, met wat onderbrekingen en een trage start een ouderwets afwisselend avondje knallen met Hard Bazart.

From Heaven’s Expelled staat onder andere op 23 maart in de Zon in Bodegraven. The Wait speelt onder andere op 23 maart op de Modeshow ISW in Naaldwijk.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag