Bombay Show Pig brengt debuutplaat uit bij Kytopia Bombay Show Pig brengt debuutplaat uit bij Kytopia

Vulture / Provider verschijnt op 3 mei

, Ingmar Griffioen

Bombay Show Pig brengt debuutplaat uit bij Kytopia

Vulture / Provider verschijnt op 3 mei

Ingmar Griffioen ,

Bombay Show Pig heeft het debuutalbum af. Vulture / Provider komt 3 mei uit op Kytopia Records. Het album is door Mathias Janmaat en Linda van Leeuwen ook in de Utrechtse vrijplaats Kytopia opgenomen met producer Simon 'C-Mon' Akkermans. "Kytopia matcht goed met hoe wij tegen dingen aan kijken", reageert Janmaat. Na single Sancho Panza kun je nu het tweede nummer Shackles and Chains exclusief beluisteren bij 3voor12.

De 12van3voor12-act is opgetogen met het Utrechtse label. Janmaat: "We waren lange tijd een plaat aan het maken, zonder enig idee waar die zou uitkomen en wat er daarna ging gebeuren." De Amsterdammer benaderde Akkermans voor de productie. "Ik heb een jaar geleden met Tjeerd, Dazzled Kid, precies hetzelfde traject bij Simon doorgemaakt." Met C-Mon als producer lijkt Kytopia een voor de hand liggende keuze en voor het label is het de kans om na jazz (Kytecrash, La Boutique Fantastique) en hiphop (De Avonduren) de breedte op te zoeken.

Het Amsterdams-Haagse indie-duo begint vanavond in de Supermarkt, Den Haag aan een clubtour met Shaking Godspeed, die zo'n beetje tot aan de release loopt. "We doen acht shows en hebben zo lekker de tijd om de nieuwe tracks in een langere set uit te proberen." Een beproefde methode, die de band dit jaar ook op Noorderslag toepaste. "Toen kwamen we net terug uit New York, waar we de plaat met Eli Janney gemixt hebben, en moesten we meteen gaan spelen. We zijn bewust meteen het podium opgegaan om te kijken welke problemen we tegenkwamen. Dat gaan we nu ook doen: veel spelen en bijschaven."

Het vertrek van zanger Christian Kratzsch in augustus 2011, waarmee Bombay Show Pig afslankte tot duo, heeft het schrijven niet beïnvloed. "In principe was alles al af. Vlak voor we de studio in gingen, hebben we die keuze pas gemaakt. Ik had dingen geschreven en dacht 'we zien wel hoe het gaat in de studio'. Uiteindelijk kreeg ik steeds meer het gevoel dat het toch niet ging werken." Na de beslissing om zonder Kratzsch verder te gaan, viel er volgens Janmaat een last van hun schouders. "Eindelijk konden we opnieuw het creatieve proces in. Het was moeilijk, maar de beste keuze die we hadden kunnen maken. Daarna konden we in alle vrijheid met C-Mon kijken hoe we het zouden doen."

Bombay Show Pig hield voor 3voor12 den haag een studio-verslag in vier delen bij, die je rechts naast het artikel vindt. Vulture / Provider komt 3 mei uit op Kytopia Records. Voor de presentatie is de groep nog "iets leuks aan het plannen". De clubtour met Shaking Godspeed start vanavond in de Supermarkt, Den Haag en eindigt op 27 april in 013, Tilburg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag