Waar is Kraantje Pappie?

Daar is Kraantje Pappie!

Frank Veldkamp | Foto’s: Ramond Jaggessar ,

Alhoewel je beter weet, verwacht je toch een wiebelend Sesamstraatbeest met een schuimrubberen druppel aan z’n snavel als Kraantje Pappie wordt aangekondigd. Met ‘Waar is Kraan?’ en meer recentelijk ‘Wat nou als het lukt?’ weet de Groningse ex-judoka zowel 3FM te halen als respect te verdienen bij serieuze hiphopliefhebbers. Eigenlijk is het vreemd dat Kraan het met een plaatsje op het NewHorizons podium moet doen en niet op één van de hoofdpodia staat.

GEZIEN
Kraantje Pappie, Parkpop 2012 (NewHorizons Stage), zondag 24 juni om 14.30 uur

MUZIEK
Knappe, snelle Nederlandstalige raps met woordgrappen die je moet uitschrijven om ze te kunnen volgen. Op het album ‘Crane’ verzorgt drum ‘n’ basscollectief Noisia de muziek, die tijdens dit optreden van een cd’tje komt. De heer Pappie wordt bijgestaan door DJ Friss die met verve de start- en stopknop bedient en rapper Fiddox voor de vocale één-tweetjes.

PLUS
Veel hiphopshows verzanden al snel in een handjes-in-de-lucht en kijk-mij-eens-goed-zijn sfeertje. Kraantje Pappie maakt veel gebruik van het eerste cliché (we zwaaien ons een tennisarm), maar weet het met zijn teksten onderhoudend te houden. Het geheel is verstaanbaar en dat maakt het ook leuk om naar te luisteren voor degene die niet zo van de pits en het heen-en-weer rennen zijn.

MIN
Het is jammer dat de muziek -inclusief vocalen- van een cd komt, waar de heren vervolgens overheen rappen. Standaard gang van zaken in de hiphopscene, maar wel een gemiste kans.

CONCLUSIE
Kraantje Pappie weet te entertainen en doet het zo op het oog met het grootste gemak. De show zit vol scherpe randjes, met veel ruimte voor publieksparticipatie. Dat Kraan zich tussen het gespring door nog verstaanbaar weet te maken ook is zonder meer knap.

CIJFER
7

Tags