Splendid wint thuiswedstrijd

Strijd met de hogere machten op Parkpop

Marije Pluym | Foto’s: Peisam Tsang ,

De programmeurs van Parkpop hebben dit jaar extra goed geluisterd naar de wens van het publiek. Er werd geroepen om Splendid en het publiek krijgt Splendid. De Haagse band brengt naar eigen zeggen popmuziek met een rocksteady vleugje reggae, soul en pop. Zonneschijn in muziekformaat dus. En die zonneschijn is op een regenachtige dag als vandaag, waarbij er niets dan nattigheid is voorspeld, meer dan welkom.

GEZIEN
Splendid, Parkpop 2012 (Staedion Stage), zondag 24 juni om 13.10 uur

MUZIEK
Splendid is zo'n band waarbij je wilt dansen op het strand en het zand tussen je tenen wilt voelen. Helaas denken de weergoden daar vandaag anders over. Het is regen en modder wat de klok slaat. Dat weerhoudt de 11-koppige band er niet van om de strijd met de hogere machten aan te gaan. Vol Haagse bluf slingeren ze de zomerse klanken van nummers als 'Again' en 'Love is' de atmosfeer in. Frontman Patrick Schmitz doet zijn gebruikelijke ding en zweept al dansend vanaf het podium het publiek steeds verder op.

PLUS
Ondanks het feit dat het weer om te janken is en er daardoor minder publiek is, knalt de band er direct vol energie in. De muziek van de Hagenaars is aanstekelijk en bijna onmogelijk om niet leuk te vinden. Ze hebben de perfecte balans gevonden tussen een eigen en een mainstream geluid. Mooi voorbeeld hiervan is de nieuwe single 'The beach'. Als dat niet de zomerhit van 2012 wordt zal er ongetwijfeld iemand ergens zijn schoen opeten. Tijdens 'The beach' gaan de mobieltjes de lucht in om beelden te maken voor Film It Yourself en terwijl er druk wordt gefilmd houdt de regen ermee op en kan er droog verder gefeest worden.

MIN
Splendid is een band die het best tot haar recht komt wanneer er niet al teveel afstand tussen band en publiek zit. Tussen het Parkpoppodium en de festivalbezoekers zit echter een metertje of zeven. Alhoewel de boodschap ondanks de afstand goed binnenkomt bij het publiek had het feestje nog net even wat groter geweest als er een paar meter minder te overbruggen was geweest. De publieksdraaikolken, die er normaal gesproken tijdens Splendidoptredens ontstaan, zijn er vandaag niet. Deels door het weer en deels door de afstand. Beiden vallen de band niet te verwijten.

CONCLUSIE
Splendid speelt vandaag een thuiswedstrijd op Parkpop. Alhoewel je op sommige plekken tot aan je enkels wegzakt in de blubber wint de zomerse muziek de strijd van de weergoden. De buien worden verjaagd en er verschijnt zowaar een voorzichtig zonnetje.

CIJFER
7,5

Tags