Musicon en Aight presenteren eerste hiphop 10-daagse Musicon en Aight presenteren eerste hiphop 10-daagse

Bekijk hier het volledige programma

, Redactie 3voor12 Den Haag

Musicon en Aight presenteren eerste hiphop 10-daagse

Bekijk hier het volledige programma

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dat het goed gaat met de hiphop in Den Haag was al een tijd duidelijk en de eerste editie van de hiphop 10-daagse bevestigt dit nog eens. Van 15 tot en met 24 juni zetten Musicon en Aight heel Den Haag in het teken van hiphop met als hoogtepunten het I Love Hiphop festival, North Sea Jam en de finale van de Road To Parkpop. 3voor12 Den Haag zet het complete programma voor je op een rij.

De tien dagen staan helemaal in het teken van rap, graffiti, breakdancing en dj’s. Er vinden diverse activiteiten en optredens plaats op verschillende locaties in de stad. Van het strand in Scheveningen tot in het Zuiderpark. De hiphop 10-daagse gaat van start met North Sea Jam, het b-boy festival met internationale breakdance battles, dat dit jaar voor de 7e keer wordt georganiseerd. De beste b-boys van over de hele wereld komen naar Nederland voor dit festival. De 10-daagse wordt afgesloten in het Zuiderpark met op zaterdag 23 juni het I Love Hiphop festival en op zondag 24 juni, tijdens Parkpop, met de finale van de Vestia Young Bboy League op het NewHorizons terrein.

Vr 15 juni: North Sea Jam preparty

21.00-01.00 uur @ SuperMarkt (Grote Markt 25)
De preparty van North Sea Jam met 1 on 1 battles (de winnaar wint 2 overnachtingen in FAST Surfdorp) en de dj’s Smirnoff (RUS), SD (NL), Chung (NL) en Scream (UKR). De host van de avond is David.

Za 16 en zo 17 juni: North Sea Jam

13.00-20.30 uur @ FAST Surfdorp
De beste b-boys komen ter wereld komen voor dit festival op 16 en 17 juni bijeen in Scheveningen om tegen elkaar te battlen. Gedurende de twee dagen van North Sea Jam zijn er diverse dj’s aanwezig om de b-boy battles te begeleiden met vette beats, waaronder Smirnoff (RUS), Scream (UKR), MistaSweet.

Za 16 juni: Finale Road To Parkpop
20.30-23.00 uur @ FAST Surfdorp
De finalisten van de Road To Parkpop strijden om die ene plek op het hoofdpodium van Parkpop. Wie de finalisten zijn, weten we binnenkort. Vanaf 23.00 uur is er een afterparty.

Zo 17 t/m zo 24 juni: Swet City Take Over

De Deense graffitiartiest SWET van de crew The Wild Style zal tijdens de Haagse hiphop 10-daagse ongeveer 800 vierkante meter graffiti gaan aanbrengen op verschillende plekken in Den Haag. Daarnaast zal hij een exclusieve expositie maken die vanaf 21 juni in Artifac te zien zal zijn. Meer info over de gehele tour kan je hier vinden.

Ma 18 juni: Movie night

18.00-21.00 uur @ Haags Hiphop Centrum (Fruitweg 240)
Filmvertoning van de documentaire ‘Beats, Rhymes & Life: The Travels Of A Tribe Called Quest’ over de legendarische rapgroep A Tribe Called Quest.

Di 19 juni: DJ Summit
18.00-21.00 uur @ Haags Hiphop Centrum (Fruitweg 240)
Turntablism demonstraties van de Turntable Rockstars (DJ's DNS, Broky B en Setiono) en Gruesome Twosome (DJ's Optimus & Vindictiv). Tussen de demo's in is er gelegenheid om te jammen. Daarnaast zullen er ook verschillende stands aanwezig zijn met apparatuur en platen.

Wo 20 juni: Masterclasses

18.00-19.30 uur @ Haags Hiphop Centrum (Fruitweg 240)
Verschillende masterclasses waaraan men gratis kan deelnemen. Masterclasses zijn er van DJ DNS (dj), Pickup (bboy), Diggy Dex (rap) en Karski (graffiti).

Do 21 juni: Rap showcases

20.00-02.00 uur @ De Vinger (Bagijnestraat 25)
Showcase night met live optredens van Reggy Lines & Christov, Abou, Spuugzat, Passion en El-G. Daarnaast is ook het H3C dj team aanwezig.

Vr 22 juni: I Love Hiphop preparty
20.00-04.00 uur @ SuperMarkt (Grote Markt 25)
Dé officiële opwarmparty voor het I Love Hiphop festival met muziek van dj's DBS, SD en meer.

Za 23 juni: I Love Hiphop
12.00-21.00 uur @ Zuiderpark
Op het I Love Hiphop festival treedt een groot aantal nationale hiphopartiesten op. Zo zijn er optredens van Typhoon, Kleine Viezerik, GMB, Jimmy G, Vinny, DNG, D. Lipps en Dichter X Boah. Ook is er een 240 vierkante meter grote graffiti muur

Zo 24 juni: Finale Vestia Young Bboy League

13.00-20.00 uur @ Zuiderpark
Na voorrondes in Den Haag, Eindhoven, Groningen en Amsterdam gaat het er op Parkpop hard aan toe tijdens de finale van de enige echte landelijke breakdance competitie voor jongeren t/m 16 jaar. Acht crews uit heel Nederland strijden om de titel op het Vestia Jong podium. Ook zijn er verschillende workshops en demonstraties en draaien de dj’s van het Haags Hiphop Centrum de lekkerste hiphopplaten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag